SEMLOR, IV-VAL OCH ATT BESTÄMMA SIG

Hej på er. Just nu sitter jag bredvid en stor bunke med en jäsande dubbelsats semeldeg, jag + pojkvän styr nämligen filmkväll/semelkväll imorgon kväll för några kompisar! Eller några och några, först var det bara sex inbjudna men sen blev det bara fler och fler, tror att vi är uppe i 15 pers nu. Jobbigt mycket semlor blir det iallfall!
Idag var jag på informationsföreläsning om att välja kurser till nästa år, när jag börjar sista och tredje året på min teaterutbildning. Det är jättesvårt att välja, och det ska inte bara vara en kurs, utan minst två eller tre! Just nu väger det mellan Formgivning A Textil och Mode (det är den enda jag är säker på) Svenska C (troligen också säker) Pedagogiskt ledarskap, Körsång A och Projekt och företagande (prefekt för mig som vill starta eget inom en inte så avlägsen framtid) Tyvärr så kan jag inte läsa mode textil om jag läser projekt och företagande, vilka är så himla synd! Åh. Har jag några gamla Midgårdselever/treor som läser det här så får ni gärna skriva en rad om ni har någon erfarenhet av dom här olika kurserna! Kram

Kommentarer
Postat av: Annika

Pedagogiskt ledarskap är en asbra kurs om man som jag gärna blir lärare sen. Jag tycker den ger mig jättemycket!

Svensk C var också en sjukt bra kurs, men jag hade jättetur med läraren där. Gillar man svenska så är det nog roligt hur som helst.

Förvänta dig inte att få sy mycket kläder på Textil och mode-kursen. Det är mycket onödigt plotter man får göra. Hade jag kunna välja om hade jag nog inte valt Textil och mode faktiskt.

2011-01-27 @ 16:44:24
URL: http://chocolatejesus.blogg.se/
Postat av: Annika

I Svenskan hade jag en lärare som hette Anna. Sjukt bra och sjukt pedagogisk. Tog till och med åt sig av mitt tal om att lärare är dåliga på att använda lektionstiden trots att det inte alls var henne jag syftade på, för hon var sjukt bra på det.



Jomen jag hatar att göra grejer som inte har någon funktion. Till exempel fick vi en uppgift att göra änglar, och ängeln skulle dessutom ha någon typ av personlighet. Jag kan inte göra sånt, det blir ba plottrigt. Och innan det skulle vi göra konstnärliga hattar, typ en färdig hatt som vi skulle klistra saker på. Tycker sånt är meningslöst. Och nu när vi väl ska få sy ett plagg så måste det vara en liten grej för de är så oroliga över tygåtgången.

2011-01-27 @ 17:30:28
URL: http://chocolatejesus.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja alla säger att textil och mode är helt sämst.

2011-01-27 @ 17:34:57
Postat av: EMELIE - FOTO

fin blogg!! :D

2011-01-27 @ 18:38:52
URL: http://thisemelie.blogg.se/
Postat av: Marlene

Tänkte just skriva samma sak som Annika - Svenska C var en asbra kurs. Troligtvis en av de top 3 värdaste jag läst på gymnasiet.

2011-01-27 @ 18:55:10
URL: http://surrealistiskt.blogg.se/
Postat av: Viola

Alltså jag läser projekt och företagande och kan ju erkänna att det är en rätt sugig kurs. Har knappt fattat vad de vill ha ut av kursen än, och ändå har jag läst den i sex månader.. Jag väntar på ett "word up" från Marlene så snart hon läser detta. Haha.

2011-01-27 @ 18:57:30
URL: http://killercolours.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svenska C, Svenska C! Bästa kursen jag läste i höstas.

2011-01-27 @ 19:26:26
URL: http://pulvertango.blogspot.com
Postat av: Jeny

Jag läste kurserna Formgivning Textil A och Mode B i gymnasiet, dock inte där du går eller ens bor. Men det låter ju rimligt att kursplanerna från Skolverket har liknande mål. Jag minns i alla fall att jag sydde en kjol, en klänning, byxor och en jacka. Dessutom stickade vi lite och hade mönsterkonstruktion.

2011-01-27 @ 19:33:08
URL: http://frenchindiedisco.blogg.se/
Postat av: Vic

Textil och mode är inte så mycket att sy plagg, utan fokuserar mer på kreativt användande av textil och andra material. Ungefär 90% av de som har kursen är missnöjda med den eftersom att de förväntade sig att få sitta och sy kläder två timmar i veckan.



Jag är däremot skitnöjd med kursen.

2011-01-27 @ 19:34:06
URL: http://etoiles.blogg.se/
Postat av: Jeny

sv: åh, vad synd!



halsbandet är jättesött, köpte ett sådant för inte så länge sedan faktiskt.

2011-01-27 @ 21:16:13
URL: http://frenchindiedisco.blogg.se/
Postat av: veronica

åh, kan du inte berätta lite mer om teater-linjen?

2011-01-27 @ 21:58:22
Postat av: Rebecca

låter riktigt fint.

2011-01-28 @ 18:31:24
URL: http://spaceherosuits.webblogg.se/



Namn:

E-postadress:

Blogg: