KLAPPAR OCH SÅNT!

Eftersom jag tycker att det är superkul att läsa om vad folk har fått i julklapp gör jag också ett sånt inlägg nu.
Min jul var förresten den bästa jag haft på himla länge!
En hel plastpåse full med massor med blandade mönster, happihappi
Jag fick ungefär världens bästa DS-spel av min pojkvän
Ett presentkort på tusen kronor på tygaffären här i Umeå <3
+ extra knivar till min overlock
och det här är nästan det allra bästa, Harry Potter och de vises sten, hemligheternas kammare och fången från azkaban, på pc! Ååhhåh vad jag spelade dom här när jag var liten.
av min pojkväns mamma fick jag det här! Visst är det fint?
Och av min moster, ett fårhalsband. Hur fint är det inte???
Sen fick jag också lite fler presentkort, bland annat på att klippa håret, en kånken, och lite annat smått och gott som man säger. Fin jul!

OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER, 2010

I oktober jobbade jag nästan hela tiden. Jag fick ett helt uppslag i vk, fick beskedet om att jag skulle ha en visning under fashion weekend, och på tre veckor (!) planerade jag ihop allt med modeller, tider och scheman. Visningen var hur kul som helst, och verkligen helt annorlunda än min första i Maj.
Jag publicerade också min hemsida aagarddesign.se för första gången!
Den första snön kom också, och jag gick på bio + kinarestaurang med min fina klass.
I november gjorde jag inte mycket alls, jag fotade mest mig själv, och satt på café.
En halloweenfest planerade jag dock, och jag hade på mig linser för första gången i mitt liv (mycket obehagligt)
I början av December åkte jag till stockholm en helg och handlade upp alla min pengar på bland annat den fina röda stickade jultröjan, och en fin grå klänning från zara. Jag var på glössfest med massor av vänner, och bakade lussebullar med min mor. Sedan firade jag jul tre gånger, två gånger i vår översnöade stuga, och en med min pojkväns släkt. Den bästa julen jag har haft på väldigt väldigt länge.

JULI, AUGUSTI, SEPTEMBER, 2010

I Juli åkte jag på Trästocksfestivalen med Petter och Kasper plus några fler, såg Hästpojken som var fantastiskt, Moneybrother och Kristian Anttila. Och Pulpa såklart, den roligaste konserten jag varit på på länge.
Jag spenderade mycket tid inne i sommarumeå, och fikade på kajen med bland annat Kasper (något jag inser när jag gjort denna årsresumé är att jag mellan jämna mellanrum fikar med Kasper lite varstans. Egentligen så ses vi nästan aldrig, men tydligen så är det bara dagarna med Kasper som jag har med min kamera)
Jag åkte till Peace and Love också, i en proppfull bil och bodde på ett myrigt ställe i skogen. Jag såg Kent för första gången, och Kings of Convenience. Fantastiskt. Jag träffade Johan också, och tittade på Glesbygd´n.
I augusti köpte jag min overlock! Jag åkte också med min pojkvän till skåne, gick på femtiotalsmuseum och hälsade på släkt, och sedan till Köpenhamn och tivoli. Den bästa resan på längelänge.
På vägen hem åkte vi på Forever Young festivalen och såg Alphaville, reeperbahn och Jakob Hellman, så himla bra det var alltså <3
I september hade jag på mig mycket varma tjocktröjor, var sjuk och drack te. Det var fint höstigt ute, jag köpte nya skor och tittade mycket på anime av alla de sorter.

APRIL, MAJ, JUNI, 2010

I April kom våren och jag mådde bättre än någonsin. Jag fikade med Kasper, sydde och planerade inför visningen och drack massor med kaffe. Jag fotade min pojkän i skolans fotostudio också, och drack te med katterna i vårsolen.
Maj kom, och jag firade valborg med parmiddag och vänner. Jag hade knappt tid för någonting, utan satt hemma och sydde tills allra sista dagen innan visningen. Jag var på vårpicknick på ängarna med min klass, och spenderade första maj under röda fanor som vanligt. Satt en del på café pilgatan, bland annat med Kasper.
Så blev det till slut veckan innan visnigen och jag stressade mellan möte med mina modeller, symaskinen, tygaffären, och till slut upp på största scenen under Kulturnatta 00.00
Det. Absolut. Bästa. Jag. Gjort.
I juni hade jag lockigt hår, åt tårta hemma i trädgården och i Umeås parker. Jag åkte till Stockholm några dagar med min pojkväns familj och drack hallonsoda på string, firade ett års dag och handlade upp pengar. När vi kom hem åkte vi på maskerad och jag hade bakat rosa macarons och prinsessbakelser.

JANUARI, FEBRUARI, MARS 2010

Jag firade nyår med stureplanstema med massor med vänner, fyndade en hel hög med miniatyrinstrument som förvandlades till halsband, såg filmen 500 days of summer för första gången och blev totalfrälst. Jag började jobba med kollektionen till min första visning någonsin, Aagard Design utformades och jag tog mod till mig och frågade de vackraste kvinnorna jag visste om de ville gå modeller för mig.
I februari fotade jag nästan ingenting. Jag köpte ett par skor jag gått och grunnat på ett tag, jobbade som volontär på Umeå folkmusikfestival tillsammmans med Emma och Sofia. Jag var mycket hemma hos min pojkvän, och lyssnade nästan bara på bo kapsers orkester. Jag var också och såg Cirkus Cirkör med min teaterklass, läste dödstrist strindberg och hade väldigt mycket kostym och mask i skolan.
I mars jobbade jag inklusive alla ettor på min skola otroligt mycket med vårt projektarbete. Vi gick till sent på kvällarna, och jag tror aldrig att jag haft så kul i min skola sedan dess. Det är en fantastisk sak att flera hundra elever tillsammans kan få ihop en hel föreställning. Premiären gick sjukt bra, jag spelade skvallertant och hade hand om scenografin och kostymen för min grupp. Annat jag gjorde i mars var att åka på Umeå Open i randiga clownbyxor, såg Markus Krunegård, Maskinen, Salem Al Fakir, Melissa Horn och Good Morning June. Jag poserade en hel del också, och spenderade tid hemma hos min pojkvän med katter och pannkakor.
Jag skickade också en stor beställning efter tyg från tyskland, och var helt till mig när paketet kom och jag fick börja jobba på riktigt. Två månader kvar till visningen, och jag stressadestressadestressade men gud vad kul det var.

21 DECEMBER 2010

I morse släpade jag mig upp till en väldigt fin julavslutning i äkta midgårds-anda, och nu har jag ingen skola mer!
Ikväll lyssnar jag på Anna Von Hausswolff, städar och packar till mitt intensiva julfirande de kommande dagarna. Imorgon ska jag fira tillsammans med min familj och min pojkvän + bror + mamma i min stuga ute i skogen, på torsdag ska jag fira ensam med min familj, och på själva julafton väntar firande med min pojkväns släkt. Jag som nästan aldrig firar jul ordentligt! God jul!
Den här sjalen köpte jag förresten för någon vecka sedan på Kupan här i Umeå efter att en klasskompis sagt att jag passar så bra i gult. Gör jag?
Klänning: Second Hand
Strumpbyxor: Dagens fynd i min presentkalender
Sjal: från Kupan alltså

OLD BEAUTY, DU KAN DÖ NU


HÅRET

Förresten så vill jag se ut såhär i håret om jag inte bestämmer mig för att se ut såhär eller såhär.
Och på jullovet ska jag färga håret mörkare och kallare för nu är det jobbigt rödguldfläckigt.

MÅNDAG , & JAG TÄNKER PÅ BLA. DETTA

Något jag gillar väldigt mycket är spontan uppskattning. Typ som att gå fram till någon och säga fan vad bra och fin du är.  Egentligen är det så himla dumt att man oftast tvekar till att göra sånt här (jag) att vara feg/blyd etc osv. Men de man går fram till och pratar med brukar ju oftast blir jäkligt glada. Det är typ min dröm lite, att någon någon gång kommer fram till mig och säger fan Amanda du verkar vara en sjukt skön människa, ska vi gå och fika i eftermiddag? Eller då att jag gör det samma, till någon av alla dom jag går och tittar på i smyg och önskar att vi kände varandra bättre.

KVÄLLSFINT, 23:47


GLÖGGFEST!

Eftersom min kamera är i Stockholm (eller som sanningen är: jag fotar aldrig längre) så slänger jag in lite av Christoffers bilder från glöggkvällen jag var på igår. Iakta mina fina lockar som dock försvann efter en promenad ute i snön.

ps. var så fylld av socker att jag med glädje slängde mig över påsen med paprikor och tomater när jag väl var hemma i min pojkväns säng och tittade på Hajen tills vi somnade.

DU ÄR ALLT JAG VILL HA

För idag har vi varit vi i 1,5 år och jag tycker fortfarande att det är viktigt och bra att bry sig om sånt. Jag räknar alla månader. Här är en kanske den enda bilden på oss när man ser oss riktigt, den är tagen av fina Agnes när vi var på hennes loppis innan hon skulle flytta till stockholm i våras. Fin!
Ikväll tittar jag på A walk to remember, och lyssnar på Ane Brun.

STEGET, FÖRÄNDRAR ALLTING


TOTALT PANTAT MED ACK SÅ FIN ÄNDÅ


AMAZING GRACE

Ikväll ska jag på glöggkväll med massor med folk! Ser ut såhär.
Klänning: Zara
Stickad bolero: Minns inte, kanske min mammas
Bälte: Aagard Design
Cape: American Appareal

DAG 25: ETT BRA MINNE


TISDAGSLISTA


min bästa vän är min pojkvän, eller Kasper som jag alltid har så himla roligt med
när jag borstar tänderna har jag alltid tråkigt
när jag lagar mat lyssnar jag nästan alltid på glesbygden
jag är rädd för framtid, val av skolor, att flytta och sånt
den värsta känslan är orkeslöshet
den bästa känslan är lycklig kärlek, absolut
jag är bäst på att klaga och gnälla
jag är sämst på att orka med
den senaste veckan har jag varit i stockholm och spenderat pengar
just nu lyssnar jag på ljuden från sex and the city, säsong 6
min favoritlåt just nu är denna! Den får mig att längta efter våren

jag pratar mycket skvaller, jag älskar skvaller
jag tycker om tv-serier, stockholm och nya skor
kärlek är vi
i somras hade jag det fint på peace and love, var med min pojkvän i skåne, stockholm och köpenhamn, hade det allmänt jättebra
sist jag grät var igår
när jag vill tänka gör jag det
när jag bakar gör jag det ordentligt, gärna tre satser samtidigt och jag älskar att bjuda på fika
just nu tänker jag på huvudverk, om carrie blir tillsammans med burger igen, om jag ska orka gå ned i köket och hämta något ätbart
idag har jag vaknat när min pojkvän steg upp och var duktig och gick till skolan, somnat om, vaknat, legat i sängen, tittat på sex and the city, drömt om carries lägenhet,  ätit frukost + godis
ikväll vill jag spendera tid framför en bra film och äta onyttigheter förhoppningsvis
imorgon ska jag gå till skolan om jag orkar, laga choklad och lakritskola med min pappa, och sy på en julklapp
min mobiltelefon är min svärmors
när jag vaknar på morgonen springer jag till bussen (om jag är hemma) eller snoozar i tusen år (om jag sover hos min pojkvän)
om jag var ett djur skulle jag vara en katt!


DEN PERFEKTA CAPEN

Halvkassa bilder på ett fantastiskt plagg. På American Apparel hittade jag min drömcape för 1500!

VAD JAG ÖNSKAR MIG MEST AV ALLT JUST NU


HÖGHUS, LÅGHUS, DÅRHUS


INFÖRSKAFFAT

Blommiga sommarshorts i manchester, åh sommar. Från Beyond Retro
Randiga short, från Beyond Retro dom med!
Ny favvo t-shirt med tryck från en gayparad på åttiotalet. Från American Appareal!
Måste bara säga en sak, GUD vad det är överpris på allt på American Apparel! Helt sjuka priser för helt simpla plagg. Så synd att allt är så fint bara.
Fyndade en blandpåse med vintageplagg av en tant på hötorget för bara 120 kronor! Nästan allt var fint, här någon form av svart västklänning.
Ur samma påse, en midjehög allmänt fin vardagskjol.
Byxor från Beyond Retro! Jag har letat efter ett par såna här jättelänge och nu hittade jag dom!
Vadlång sextiotalskjol i matchester. Alltså matchester är nog världens bästa tyg! Från Humana, eller Beyond Retro, minns ej.
Blommig byxdress till i sommar, fin, men alldeles för stort axelparti. Sy om, sy rätt.
Två billiga mönster, ett på några olika utklädningsklänningar och ett annat på två karaktärer från Trollkarlen från Oz! Peppad på att göra Tin-man någon gång...
Något svartvitt som inte gör sig bra på bild. Kanske något ni får se mig i på nyår, den är riktigt fin på.
America-bag, till träning och sånt. Sen köpte jag lite allmänt som strumpbyxor och smågrejer och presenter och så, men sånt orkar jag inte visa.

NYTT OCH BLÅTT OCH LITE FÖR DYRT

När jag nästan inte hade några pengar kvar, några minuter innan jag skulle ta tunnelbanan, så fick jag syn på en affär som bara säljer en aning för dyra kläder. Gick in, kom ut, med en lite för dyr klänning. Men så jäkla fin, tunn och perfekt. Från Tjallamalla!

IDAG, STOCKHOLMKLÄDER, LUCIA, ETC

Imorse klev jag av tåget här hemma i Umeå (tre timmar försenad), fick vänta i fyrtio minuter på en buss till min pojkvän (fruktansvärt kallt, gud hur kunde jag tycka att stockholm var kallt!) kom fram till slut, fick lämna av mina tunga jobbiga väskor (insåg att jag glömt min kameraväska + kamera i huvudstaden) fick med några minuters värme av en sovande pojkvän, åt filfrukost och skyndade till bussen för att ta mig till skolan.
Det var lucia idag men det missade jag, vilket var väldigt synd. Jag har mest fryst.
Det här hade jag på mig iallafall, allt nytt från stockholm!
Klänning: Zara
Tjocktröja: Beyond Retro. Förresten, ni som har tillgång till att åka till BR innan jul, GÖR DET! Deras enorma julavdelningar är fantastiskt.
Skärp: Aagard Design

STOCKHOLM

Jag älskar Stockholm, jag vill höra hemma här. Jag älskar tunnelbanan jag älskar gatorna jag älska all energi man får av den gemensamma stressen i rulltrapporna, att hjälpa någon bära ner en barnvagn nedför trapporna med två tvillingflickor i, jag älskar att andas luften här, äta maten, gå gå gå gå gå. Jag älskar att staden är så stor att en affär som enbart säljer olika sorters ketchup från hela världen kan klara sig, jag älskar affärerna och gränderna. Nu sätter jag mig snart på nattåget hem och jag vill nästan inte.

EN LITEN UPDATE BARA

Jag är i Stockholm nu och har det jättebäst. Går gata upp och gata ner, lyssnar på Imperiet och Thåsträm (så mycket Stockholm för mig) äter lunch med en vän, hittar perfekta plagg, letar julklappar och har glömt mitt kamerabatteri hemma. Idag sprängdes två bilbomber på Olof Palmes gata också, jag var inte där. Åker tunnerbana, åker fel. Fyndar, och saknar han som är kvar hemma lite.

DAG 24: NÅGOT SOM FÅR MIG ATT GRÅTA *klick*


DAG 23: NÅGOT SOM KÄNNS BÄTTRE



10.12.10

Nu åker jag till stockholm över helgen, ha det fint guys!

DAG 22: NÅGOT SOM UPPRÖR MIG

Jag blir väldigt lätt upprörd när det gäller stil/kläder/moden etc. (dålig grej eftersom stil är högst sagt personlig men men) Utdrag på saker inom modekategorin som jag gärna diskuterar vilt om;
- Kilklackar
- Leggings som slutar mitt på smalbenet
- Skor med LÅG klack. Alltså mindre än ca 10cm, det får fötterna att se EXTREMT LÅNGA UT och det är inte fint på något sätt
- Skor med någon form av nitar/remmar/onödig dekoration som inte fyller någon funktion.
För att inte alla ska tro att jag bara tänker på kläder; jag upprörs även av det nya skolsystemet, av människor som tar allvarligt på precis allt, och som inte kan acceptera tex. detta som jag tidigare skrivit om.

"YOU KNOW SOMETIMES I WOULD BUY VOGUE INSTEAD OF DINNER, I JUST FELT IT FED ME MORE"







I SINOM TID

Har förresten råkat köpa en sjömansklänning och en pippitröja, fast väldigt väldigt små. I sinom tid, i sinom tid...

I NEED YOU SO MUCH CLOSER


STOCKHOLM I ANTÅGANDE

Jag sitter och håller på att skriva upp viktiga adresser inför mitt Stockholmsbesök, jag kommer att behöva planera varenda minut om jag ska hinna överallt jag vill på bara två dagar! Sjukt. Det jag är mest taggat på (förutom Beyond Retro som alltid är bäst) är nog Zara. Om jag inte är försiktig med pengarna så kommer troligen dessa två perfekta plagg följa med hem. 1, en superfin enkel svart ullcape 2, den prefekta gula klänningen åh vad jag vil ha pengar just nu...
Min plan ser ut såhär:
Lördag:
Hoppa av tåget, ta mig till hammarbysjö och lämpa av mina saker, och sedan leta upp varenda röda korset, humana, myrorna och allt annat som inte har öppet på söndagar.
Söndag:
Gå upp tidiiigt och spendera dagen i centrum där nästan allt är öppet. Här kommer Beyond Retro och Zara in, samt alla butiker jag ska leta julklappar i! Åh, peppen.
Är det förresten något jag absolut inte får missa i Stockholm? Tipsa om allt fint och bra!

06.12.10

Hej nu måste ni hjälpa mig lite. Vilka är ni som läser här, och varför? Vad tycker ni är roligt att läsa om, vad är råtrist och sjukt jobbigt när jag pratar om? Vad borde jag skriva mer om? Är dt ångot jag aldrig gör som jag bara måste göra??? Mitt bloggintresse ligger verkligen på noll just nu, så jag tackar ödmjukast för hjälp.
Ikäll lyssnar jag på den här låten, har huvudverk och plugga psykologi.
På fredag åker jag bort till en ljusare stad, gottar mig i konsumtion och allt som hör till, träffar en vän och har det förhoppningsvis väldigt bra.

DAG 20: HUR MAN VINNER MITT HJÄRTA

Om man är charmig och lång, och om man är omtänksam och förstående. Gärna en aning svartsjuk av sig, och trofast. Det är så svårt det här, med hjärtan och sånt. Gränslös kärlek.

05.12.10

Till er som har kommenterat och frågat om vad jag gör med mina ögonbryn! Jag använder Isadoras brynpenna som heter 22 Light Brown, den är lagom askig och inte för röd som många andra pennor är. Jag använder inte speciellt mycket dock, bara ett lodrätt streck vid brynets början och lite ifyllning av själva brynet.
Jag har förresten hittat en blogg som är ungefär allt jag vill ha i mitt liv. Den ägs av ett par som äter nudlar framför spirited away, har en grå katt som är överallt, ritar på väggarna och fotar fint. Precis så, snart.

DAG 19: NÅGOT JAG ÅNGRAR

Jag har gjort en del "dåliga saker" men allt har skapat mig till den jag är nu, och jag har lärt mig tusentals bra saker. Ur dåligt kommer gott som man säger. Så nä, jag ångrar inte riktigt något. Jo, att ha sårat andra. Det saknar jag. Speciellt A.

DAG 18: MIN FAVORITFÖDELSEDAG

Kanske när jag fyllde 15, med min bästa vän på en festival fylld med alla dom jag älskade. Med fryst tårta, vattenpipa och nya människor, precis som det ska vara.

DAG 17: MITT FAVORITMINNE (MINNEN)


HALVSUDDIG OCH MED KORTARE LUGG

Panikklippte av min lugg, mycket kortare än vanligt. Velar också om jag ska klippa håret eller ej, troligen kommer jag dock att vara korthårig efter jul!
Tröja: H&M
Kjol: Second Hand
Tights: H&M
Skärp: Second Hand
Tjocktröja: Min pojkväns. Jag älskar den för den är jättevarm och har fina armbågslappar

02.12.10

Idag har jag inte gjort något nyttigt alls. Jag hade inga riktiga lektioner så jag åkte till min pojkvän klockan sju imorse och sov vidare där istället för i min tomma kalla säng hemma (det absolut bästa jag vet) Sedan åt vi frukost framför lite science fiction, åkte till skolan klockan ett och såg en stor show som musik/danstreorna på min skola gör varje år. Himla bra dag. Annat jag gjort:
Ätit lussebullar som jag bakade häromdagen (med lite för lite saffran i, men goda ändå)

Sytt klart en beställning och skickat iväg. Säkert tusen nålar i fållen, gud vad jag hatar att fålla.
Lyssnat och tittat på den här. Världens finaste.

01.12.10

Bråkar med min skoltrötthet och mitt sug efter tv-esrier istället för fokusation under mina lektioner, syr på beställningar och står på paus. Om en vecka åker jag till stockholm, och då hoppas jag på lite roligare bloggmaterial. Puss!
Kan tipsa om en låt som jag lyssnar på mycket just nu iallfall. Den här.

DAG 16: MIN FÖRSTA KYSS

Jag fick min första kyss i en mörk buss mitt i natten i Cuba någonstans mellan Havanna och Holguin till den här och den här låten. Det var fint och bra precis som det ska vara, med någon ny och spännande och jag låg hela natten dagen efter i min säng och smsade 25kronors-sms till min tjejkompis hemma i Sverige.