30.07.10

Åh ser ni de svarta kostymbyxorna? Hur snygga är inte dom. Jag tror att jag köpte någon slags version av de svarta från Weekday´s 90% tält på peace and love, men glömde dom i bilen vi åkte hem i som nu är i skåne, så jag får nog vänta rätt länge på dom. Men dom är riktigt fina iallafall!
Läget nu: jag har fortfarande ingen röst, och har legat i sängen hela dagen och tittat på härskarringen och sagan om de två tornen. Om bara några dagar flyger jag till Malmö och jag hoppas verkligen att jag hinner bli frist tills dess. Och hörni, jag blir så himla glad över att vi har börjat kommentera lite mera! Kul att se vilka det är som egentligen läser här. Jag fick en kommentar om att jag borde uppdatera oftare också, vilket jag ska försöka göra. Dock så har jag ofta så himla dålig inspiration nu förtiden.
Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om?

WHEN WE WERE SEVENTEEN, OH LIFE WAS LIKE A FILM







Japp, nu står jag inför det alla kallar den ´bästa´ tiden i livet. Vänta och se är allt jag kan göra.
Jag har iallafall firat födelsedag idag, fast egentligen firade jag igårkväll, med min familj. Idag har jag och min pojkvän varit på AndyWarhol-utställningen i örnsköldsvik, ätit bubbelgumsglass, och myst. Förkyld är jag också, har nästan tappat rösten helt och hållet, och nu tuggar jag på hel vitlök och honungsvatten.

MEN VET NI VAD JAG HAR FÅTT EN OVERLOCK SÅ DET SPELAR INGEN ROLL ATT JAG ÄR SJUK!
Är så himla glad och åh åh vad jag har önskat mig en. Jag har inte fått nån nu, bara egentligen ett presentkort på en så att jag kan välja själv, men det är bara bra. Men jag vill ha hem den nuu. 

Tack förresten för alla gratulation både här och på facebook!


MELLAN 16 OCH 26

Fyndade en diktsamling för en femma.

I CAME BACK TO YOU

Blusen är mammas, kjolen har jag sytt och halsbandet en present från min pojkvän.
Och ikväll lyssnar jag på den här låten.

28.06.10

Jag packar för att vara fjorton dagar bortrest men kommer mest på en massa saker jag behöver köpa.
En fin päls som inte är för fluffig och stor, doctor martens, en vid långkjol, stickade halsdukar (ja jag vill börja höstshoppa NU) och en massa annat jag behöver för att vara lycklig.
Sen startar jag min hårförändring idag! Eftersom jag använde en blekning för någon dag sedan (fast jag glömde att blanda i blonderingpulvret) så är mitt hår fortfarande svart, fast rätt strävt. Jag ska verkligen försöka att hålla mig ifrån att bleka håret med för kort mellanrum, och inte sluta för tidigt så att håret bara blir rödbrunt.
Mörrrkt brunt ska det bli, jättemörkt och fint. Men, under tiden så kommer jag har orange/skabb-blondt och inte vara speciellt snygg.
Och imorgon fyller jag år!

27.07.10

Idag har jag lagat en massa kläder, fållat upp kjolar, och jobbat i flera timmar med den nya bloggen. Det känns kul att få pilla på html-koder igen efter så länge! Fint blir det, hoppas jag.
Jag har packat en massa också, för snart åker jag till Lund och Köpenhamn med min pojkvän + familj.
Om det är någon som har några bra tips på trevliga affärer eller ställen där i krokarna så säg gärna till!
Jag går förresten i en massa tatueringstankar...

BLOGGBYTE


Jag har börjat fundera på att byta blogg. Det är en massa småfel i den här, som tex att en del inlägg inte kan kommenteras och att jag ibland inte kan publicera inlägg. Vad tycker ni? Jag är ju rätt så fast med namnet "afterglow" men det skulle vara rätt så skönt att bygga upp en ny blogg på nytt, den här har sett ut på samma sätt i mer än ett år och det är ju lite tråkigt.
Så, en ny blogg och en ny adress är min tanke. Åsikter?

LOVE (WITHOUT YOU)

Jag bara kärleksgrinar ikväll. Jag har läst bloggar i flera timmar känns det som, läst om en bok som alla älskar lite för mycket (men av en bra anledning), saknat, och grgrewgwq.
Boken är "jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" till er som undrar. Av Gunnar Ardelius.

PULPA PULPA PULPA

Låt, låt och en till låt.
Pulpa spelade på en superliten scen i ett tält, med mycket publik och en rökmaskin som var igång hela tiden.

PENGABRORSAN

När vi ändå är igång och tipsar låtar så kommer det en bra här.
Kul att jag länkar den låten som är mest poppis och högst upp på spotify <3
Nä men, han var riktigt riktigt bra, och hade ett av de bästa mellansnacken jag hört.

CHEAP MONDAY

På trästocks, i 90% tältet, så köpte jag som sagt ett par nya ljusblå/ljusgula tygskor.
De låg i den här fina lådan iallafall!

HÄSTPOJKEN

Han var fantastisk såklart, och här har ni min favoritlåt med honom. (DOM, okej jag vet) Men det är liksom Martin som är hästpojken för mig.

TRÄSTOCKSOUTFIT

Klänningen är midjekjolen jag skrev om förut som jag fållat upp och trixat lite med. Koftan är second hand, precis som solglasögonen. Tygkassen har jag tryckt själv.

TRÄSTOCKS I BILDER


TRÄSTOCKS ´10

Trästocks iår var jättelyckat!
Framför allt kanske det var för att jag var smart nog att bo i hus istället för tält, lite tråkigt, men VÄLDIGT bekvämt. Liksom;
Blött tält - varm säng plus pojkvän
Nudlar - pasta med baconsås och sockerdricka
Mmm, visst låter det bra?
I år åkte jag mycket för musiken, och eftersom det kostade pengar att komma in på festcampingen så var jag inte där alls. Jag umgicks med min pojkvän och kompisar och det räckte bra. Musiken var råbra, och även fast jag sett en del förr så gjorde det inte så mycket. Hästpojken var mycket bättre än när jag såg honom på peace and love i juni, moneybrother var fantastiskt, kristian anttila hade jag peppad länge men han var inte så jättebra (förutom att hans jacka var fabolous) kreti och pleti var lika bra som alltid, Joel Alme, Melissa Horn, och sen ett band som heter Pulpa som jag lyssnat litegrann på tidigare, som faktiskt var ett av de bästa jag såg under alla tre dagar.
Annat jag har gjort; insett att ekonomidelen i norrantidningen är perfekt för att torka två par converse med hål i hälarna, räknat basebolljackor på tjejer som ser likadana ut (de är egentligen snygga synd att det har blivit en sån extremhyping om dom så att man inte kan köpa en och samtidigt ha kvar sin stolthet) handlat jättemycket mat, druckit sockerdricka, mått illa och varit hungrig samtidigt, bränt mig 2 gånger på hett vatten respektive varm olja, cyklat hem mitt i natten, spanat på snygga människor, handlat 1 par cheapmonday-skor, 3 par jeans, 1 kofta & 2 linnen från weekday/monkitältet (det där allt har 90% rabatt ni vet), ätit godis, och träffat tre fina läsare som gillar min blogg och mina kläder jag syr! Så himla kul med folk som vågar komma fram och prata, man blir ju så glad <3
Nu, bilder!

KAJEN MED KASPER

Så, nu är jag hemma från trästocks. Ikväll kommer det en rejält stor bildbomb, om jag orkar. Snart.
Dagen innan vi åkte till skellefteå fikade jag iallafall nere på kajen med kasper som kommit hem från en superlång stugvistelse.

1 KJOL

1 blommig kjol rikare har jag blivit också, fast den ska bli rejält omsydd till en klänning tror jag.

KNITTED GRAY LOVE

Jag köpte mig en kofta på kupan på mariedal. Perfekt och varm och grå.
Knästrumpor från Åhléns och glasögonen är loppisfynd

SUMMERHOUSE

Förresten, vi har köpt oss en stuga!
För någon dag sedan var vi och kikade på den för första gången (för min räkning) och gud här kommer jag alltid vara på somrarna. Mitt rum är vindsvåningen, med orange-blommiga sjuttiotalstapeter och små fönster.
Mmmm...
Jag har alltid varit lite emot sommarstugor, för många av mina vänner brukar vara borta under fleera veckor på somrarna och man kan aldrig träffas. Jag har nästan inte varit i några stugor förut, förutom peaceandlove-stugan jag bott i två år i rad, och mitt ex stuga, som är så sjukt mysig. Känns fint att ha en egen nu, och lovar att inte vara borta för länge.

20.07.10

Imorgon åker jag till min pojkvän för att sen ta mig vidare till skellefteå och trästocksfestivalen. Säg hej om ni ser mig där! Jättemycket av sommaren har redan gått och jag fattar inte hur. Jag har inte gjort någonting.
Om nio dagar fyller jag år dock, åker till Andy Warhol-utställningen och sen till Skåne och Danmark med familj och pojkvän. Sen börjar skolan, och jag börjar tvåan. Jag har blivit gammal.
Förresten, du som heter dig Camilla men inte har någon blogg, och frågade förut om hur midgårdskolan och teaterlinjen var, ska du börja nästa år?

HAVE2HAVE

Åh jag har verkligen inga pengar alls att leva på resten av den här månaden. Och jag ska till trästocksfestivalen om bara några dagar, äta mat, åka till Danmark, betala biljett till foreveryoungfestivalen och helst köpa skor. Helst från have2have. Helst ikväll.

14.07.10


I WILL FOLLOW YOU

Två bildklick för bra kärleksmusik.

THE MELTING GROUND

Klicka på bilderna för bra kvällsmusik.

KINGS KINGS KINGS

Måste bara visa min tygväska jag använder /tjugofyrasju/ just nu.
På peace and love fanns det nämligen ett tält där man fick trycka egna väskor, och eftersom kings of convenience inte sålde någonting alls på artistshopen så var jag tvungen.

SOMMARHANDLAT

Idag var det sommar-rea på Ohlssons (som är den enda stora tygaffär vi har här i Umeå) så jag var är happii. Jag hittade fint jenstyg, och en bit blommigt. Det bästa; tyger i ett hörn som kostade fem spänn metern *heaven*
Sen köpte jag lite annat fint på hm för någon dag sedan också. Jag brukar aldrig hitta något jag riktigt gillar på hm, och har alltid tyckt att det är superkonstigt att så många modebloggare alltid pratar lyriskt om hm och alltid har superfina kläder därifrån. Jag har aldrig hittat! Är det kanske bara vår affär här i umeå som inte har allt som säljs på andra ställen eller?

ANG. MITT TIDIGARE INLÄGG OM SOLBRÄNNA





Mumrik
om SUN SUN SUN:
Så du är alltså rasist och avskyt andra hudtoner?

Men hörni, visst vet ni att det finns en skillnad mellan mörkhyade människor och solbrända svenskar?
Att jämföra solbränna med mörk hy är jäkligt irrationellt tycker jag. Liksom, wat? Det ser totalt annorlunda ut.
Nä men sen tycker jag också att rasism centreras mer runt kultur och inte just färgen på huden. 

Jag diskuterar gärna det här vidare, det intresserar mig mycket!

WORSE IN THE NORTH

Lagade min mors gamla virkade blus. Blev fint.
Imorgon ska jag på loppis igen med min pojkvän och hans mamma, nu ska jag åka buss och lyssna på the knife.

15:03

Köpte en sjal av Agnes för länge sen.

10.07.10

Inspireras, letar, planerar, beställer tygprover, researchar.
Jag längtar redan så satans mycket.

THE FACTORY STORY

Hittade en artikel om att Karl Lagerfeld som gjort en fotosession inspirerat av Andy och Edie i the Factory. Han passar rätt bra som Andy Warhol eller hur? <3

SUN SUN SUN

Alltså jag har funderat på en grej.
Jag har sagt förut någon gång att jag tycker att solbränna i allmänhet ofta är rätt fult, och det har verkligen stärkts på sista tiden. Och det värsta - att vara blond/ljushårig och tycka att man är snygg i solbränna. Liksom, nä. Plus, att jag ärligt talat tycker att det ser fräscht ut. Vet att många talar om hur "fräsch och naturlig" man ser ut om man är solbränd, men eh. Ne. Och jag pratar inte bara om de som använder brun-utan-sol och är dåliga på det så att det blir en massa fläckar och ränder och shit (även fast det såklart också är hemskt) utan "naturlig" solbränna. Som man får om man antingen pressar i solen tusen timmar, Eller är superduktig på att brun-utan-sola-sig.
Jag kom ju nyss hem från peace and love, och där var det sjukt varmt och soligt heela tiden = att jag nu är lite brun. INTE okej. Jag äcklas typ av mig själv. Speciellt händer, händer är inte okej bruna. Man kan inte använda nagellack utan att det ser stupid ut typ. Serri, jag kommer någon gång att börja använda whitening lotion <3
(och sure, det finns såklart de som är asheta i solbränna, men inte är det många)

1:56


ERLEND ØYE

Erland var så fin att han får ett eget inlägg. Och den konserten var nog den mysigaste jag varit på.

PEACE AND LOVE ´10

Nu är jag hemma från peace and love.
Jag har sett Erlend Øye, längst fram, och jag dog lite.
Längst inne i publiken till fina fina Familjen.
Mew som verkligen var råbra.
Glesbygden, Kentsvalor, Martin Elisson och hästpojken.
Delvis fantastiskt, och delvis skitjobbigt.
De som säger att det är roligt att vara singel på festival har så fel. Mina kompisar var alla där med sina respektive, och överallt  var det par par par. Och jag var så jäkla saknig hela festivalen, och jag är så dåligt jag vet. Fast jag har haft superkul också, jag har träffat folk på riktigt på första gången på hela sommarlovet, träffat en fin person jag inte sett sedan förra årets festival, mått illa varje dag för att festivalmat är hemsk, spanat på kändisar, varit varm, vaknat mitt i natten av att vi sov på ett myrbo, sovit en natt i en baklucka, varit ovanligt fresh för att vi bodde bredvid en sjö så att man kunde bada och tvätta håret varje morgon (<3).
En dålig sak med peace and love är att man inte får ta med sig riktiga kameror in på området, så jag hade bara min lilla dåliga digitalkamera = ingen fotoglädje. Men lite bilder fixade jag ändå.