28 FEBRUARI, 2011

Idag var det +2 grader och sol på min balkong, jag drack kaffe och såhär ser det ut om man tittar mot älven. Vårvinter åh åh åh. Imorgon är det Mars.
Såhär ser mina nya gula vårkängor ut, jag hittade dom för 40 kronor på en loppmarknad i rom. Grymt snygga, men lite ovanligt klumpiga för att vara mig kanske.

UMEFOLK 2011

En av höjdpunkterna med att bo i Umeå är att vi har grymt bra utbud av festivaler och musik. Umefolk är en av dom, och något jag har gått på varje år sedan jag var liten! Fokuset ligger alltså på folkmusik från olika delar av världen, men speciellt då svensk folk. Jag hade turen att hitta en bekant till mig i danslogen som var riktigt duktig på folkdans också, han hjälpte mig återupplivade mina ringa kunskaper i shottis och polska! Ni som dansat folkdans tidigare vet nog hur roligt det är att dansa med någon som verkligen kan föra ordentligt, jag var helt slut efteråt!
Det bra med umefolk är att man har alltid så grymt kul, så mycket spännande har hänt genom åren och iår var kanske ett av de bästa åren nånsin, eftersom jag återförenades med några av dom jag umgicks med det året för fyra år sedan, då allt började hända och då mitt liv tog fart. Tack världens finaste vänner.
Jag har iallfall dansat sönder mig sönder och samman till klezmermusik, har nu i efterhand hittat åtta blåmärken på ben/höfter/och UNDER mina fötter, ätit väldigt lite mat, och väldigt mycket socker och fett. Vid sextiden somnade jag i en skranglig tältsäng hemma hos Kasper, och nu är jag otroligt trött och sliten.
Jag har haft en grymt rolig helg iallafall, hoppas att ni har haft det samma!

26 FEBRUARI, 2011

Igår var jag på första dagen av umeås folkmusikfestival, såg ett grymt tjejband, köpte en EP och gick och lade mig halv fem. Long time no see. Nu är jag sliten och skabbig, som ni ser.
Nu ska jag in till umeå igen för att jobba några timmar, och sedan drar det igång igen ikväll. Är det någon av er som ska dit?

VINTAGE FASHION AND BEAUTY ADS

I en giganstisk gammal bokaffär på Via del Governo Vecchio hittade jag dessa två böcker med reklambilder från femtio och sextiotalet. Jag har varit ute efter något liknande länge, men allt som finns på den svenska marknaden är sjukligt dyra! Dessa kostade 80 kronor styck tror jag.
Den här tyckte jag var så fin! Att man kan vara lite för liten i storleken för att tycka att man passar bra i plagg som sitter på modeller. För liten! Nothing against twiggy, jag älskar skinny modeller, men nog är det lite mer hälsosamt att känna att man faktiskt är en aning smalare i figuren än "idealet"
Tillägg: jag har märkt att en del missuppfattar vad jag menar med det jag sagt ovan. Som ni ser är bilden från en reklamkampanj från femtiotalet, då idealet var att ha rikligt med kurvor. Alltså, kunde kvinnor känna sig mindre och smalare än ~idealet~, vilket jag anser vara bra mycket hälsosammare än det idealsamhälle vi har idag, då majoriteten känner sig vara större än vad idealet är.

23 FEBRUARI, 2011

Precis såhär trött som jag ser ut känner jag mig förjämnan nu förtiden. Men jag är så mycket gladare än tidigare i vinter! För vet ni? Det är ljust när jag går till min skolbuss på mornarna! Ingenting får mig att må så bra som ljus på vintern. Något annat som gör mig glad är alla respons jag får av er! Fina fina ni, sluta aldrig skriva till mig, för jag blir lika glad över alla kommentarer!
Något annat kul är att jag har ljussatt min första teaterföreställning idag! Inte så avancerat, men det är en kick att se att det faktiskt händer något med ljuset på scenen när man klickar på knapparna och styr den enorma följespoten (en lampa man använder när man ska följa någon som rör sig på scenen) Jag fick en fråga för ett tag sedan om jag inte kunde berätta lite mer om min linje och min skola, här har ni ett inlägg jag skrivit tidigare! Nu har det ju gått ett tag sedan jag skrev det, och det jag kan tillägga är att ljustekniken och ljustekniken man läser i tvåan är fantastiskt rolig! Idag ljussatte vi teatertreornas avgångspjäs Macbeth, och om några veckor ska vi sätta ljus på ett projekt som alla ettor i vår skola gör tillsammans. Åh vad kul min skola är ibland!

VÅRVINTERN

Min mormor har börjar skicka små blöta kuvert med vårblommar i, inrullade i nerblött hushållspapper. Våren borde komma hit nu.
Jag har börjat dricka mycket te igen, köpte chai för åttio kronor idag.
Jag är otroligt glad över att solen har kommit tillbaka igen. Fast jag kan inte låta mina persienner vara uppdragna efter klockan fyra, fem. Jag hatar när solen försvinner nämligen, det blir lite lindrat då.
En bra grej med att ha haft en sjuk pappa är att det kommer hem lite olika blommogram från oroliga släktingar och bekanta. Fina vita tulpaner tillexempel.

NÅGOT BRA OM DÅLIG KÄRLEK


"Hela poängen med kärlek vid första ögonkasten är väl att man mår dåligt och längtar efter att någon ska rädda en. Och det är lätt att rädda någon som mår dåligt med ett förhållande. Man känner sig osäker på allt och alla tror att ingen tycker om en. Så har man den här människan framför sig som man frågar flera gånger per dag om den verkligen tycker om en och personen svarar ja. Och man blir räddad helt enkelt. Räddad genom att knarka bekräftelse."
Från boken "En gångs ligg", av Josefin Palmgren

LITE FLER BILDER FRÅN KULTURNATTA -10

Jag satt och klickade mig runt på kulturnattas hemsida idag, och hittade några till bilder från min visning förra maj. Blir så glad när jag tittar på dom här bilderna, och så grymt peppad på ett nytt år, och en ny omgång!
Är så dödsglad för mina duktiga modeller, visst är dom fina?!
Foto: Nikidesign & Juhani Rajala
Modeller: Kasper Irgens & Jenny Lee Lantto
Design: Aagard Design

21 FEBRUARI, 2011

Jag har fyndat en grå mjukisklänning på Monkis evinnerliga rea för bara sextio spänn! De vita tygskorna köpte jag för fyrtion kornor på 90% rea, och skärpet är en del av den enorma påesn jag kom hem med från vännäsby returcentrum häromdagen. Shopping är verkligen något som gör mig glad, inte minst att faktiskt fynda något på rea, oftast rear ju bara affärerna ut konstiga överblivna plagg ingen velat ha.
Tygkassen fick jag förövrigt med när jag köpte skorna, som kommer från Vagabond.

NYA ROSA LÄPPAR

Igår fick jag två läppstift av min pojkvän! Ett i en perfekt rosa nyans, som ligger rätt nära min egna läppfärg. Praktiskt att bara dra på när man känner sig grå.
Det andra var en mörkare, rödare. Fint det med!
Idag spenderar jag min sista lediga dag med att jobba med beställningar, packande av paket och förhoppningsvis få lite plugg gjort. Det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till skolan imorgon, jag bara varit några få dagar på kanske tre veckor. Dåligt.

19 FEBRUARI, 2011

Långsamt långsamt tar jag mig tillbaka till mitt gamla jag, med nya bloggidéer och orken att till exempel spendera en kväll och en halv natt inne i stan med en bra vän. Att känna sig behövd och sådär, sånt är bra. Jag mår bra nu.
Idag har jag och min pojkvän varit tillsammans i tjugo månader också.
Här är en bild från alla hjärtans dag förresten, efter en dag med sex rejält stora papiljotter i håret. Stort blev det!

VÅRINSPIRATION!

Lite vårinspiration på klädfronten! Fin tjej med en bra blogg som rockar sjuttiotalet nått så grymt.

DRAPERING FRÅN ANTIKEN

Om det är något romarna kan så är det drapering. Hela vatikanmuseet är fullt av vita marmorstatyer och byster av olika gudar och gudinnor, med otroliga draperingar! Love it.

HUR MAN TEX. KAN SE UT EN DAG I ROM

Gryniga bilder, menmen...
Kappa: Monki
Väska: Fjällräven
Kjol: Aagard Design
Tröja: H&M
Kofta: Second Hand
Skor: Vagabond

PASTELLIGT I ROM


ATT GÅ PÅ MARKNAD I ITALIEN


ROM, ITALIEN, OCH LITE BILDER!

Nu har jag äntligen orkat med att tanka in, och redigerat några av bilderna från Italienresan!
Det är kanske lite tråkigt att läsa om vad någon annan har gjort på sin semester (det tycker jag) men i några små meningar; jag har haft det fruktansvärt skönt! Resan kom precis i rätt tid mitt i vintern då det är skönt att resa bort, vädret i Rom var extremt vårigt med blommande körsbärsträd och 15-20 grader. Jag åt och fikade mest hela tiden, köpte några fina grejer som ni ska få se sen, och spenderade efterlängtad tid i lite svalare kläder och finare skor. Underbart.
Att flyga till Italien tar ungefär tre eller fyra timmar. På vägen dit hade jag massor med feber och dödligt lock för öronen, men hann ta ett kort på alperna och en del av Venedig under oss.
Såhär såg det ut utanför vår lägenhet. Vi bodde tre kvarter från Vatikanen, och hade en jättesöt liten brödbutik alldeles bredvid.
Utsikten från kupolen i peterskyrkan. Att tillägga; trappan upp var på sina stället max TRETTIO CENTIMETER BRED. Jag såg tre gråtande människor sittandes i hörn på grund av cellskräck, det hängde ned ett tjockt rep i mitten som man skulle hålla i för att inte ramla bakåt på alla hundratal människor efter en. Det var alltså omöjligt att vända om! Man var tvungen att gå upp hela vägen, och sedan ned en liknande väg på andra sidan kupolen. Men utsikten var jäkligt grann va?
I sixtinska kapellet fick man inte fotografera upptäckte jag efter jag tagit denna bild, när en mycket uppklädd men arg vatikanvakt kom fram till mig. Vatikanstaten har förövrigt världens finaste vakter! Men värjor och stora färgglada mantlar.
Det finaste med Rom är nog alla gator, alla fina gränder och det faktumet att de faktiskt hänger tvätten mellan husen på riktigt!
Jag köpte äkta skinnhandskar av en gammal man i en pytteaffär. Jag doppade händerna i talk, fick en liten speciell kudde att vila armen mot, och sedan lirkades handskarna på mig. Så fint! Köp handskar om ni åker till Italien!
Min fina mamma jag reste tillsammans med.
Som ett avslut: I Italien kör man som FAN, parkerar på trottoarerna, och tutar konstant. Men fina bilar finns det, och speciellt vespor!

15 FEBRUARI, 2011

Jag lyssnar på Annika Norlins mjuka trygga ord, det är konstigt att den här skivan känns som något jag har lyssnat på i flera flera år. Den är bra på att överrösta. De senaste dygnen har varit jobbiga. Jag som är så van för att tycka att de vanliga dagarna utan speciella händelser är jobbiga kunde inte förstå att det nu var dags att bli ledsen på riktigt, nu när det faktiskt hände något som man får tycka är jobbigt utan att bli klassat som typiskt töntigt tonårshumör. Jag var skitdålig på att må dåligt de första dagarna på sjukhuset. Igår grät jag mycket för första gången. Att hälsa på en pappa på sjukhus är otroligt overkligt.
Det här är inte en personlig blogg. Inte längre. Om man bläddrar bakåt i mitt arkiv finns inlägg jag inte raderat från när jag var 15 år, och fläkte ut mig och allt jag tänkte, alla långa texter och otroligt mycket pretantiösa försök till olika saker. Ni som har börjat följa min blogg på sista tiden gör det nog troligen för att ni kanske tycker att det är kul att se grejer ur min graderob, bilder på mig, att jag syr och skapar, vad vet jag. Eftersom majoriteten av alla kommentarer jag får är av typen "åh du är så söt" så antar jag det. Missförstå mig inte, jag tycker att det är skitkul att ni tycker det! Jag blir glad varje gång! Men någon personlig blogg är inte det här. Det har jag själv valt, och jag tror också att ni skulle tycka att det skulle vara lite konstigt om jag plötsligt började skriva långa mörka texter om allt dåligt eller om alla elaka tankar jag tänker. Men nu behövde jag det lite. Och jag vill också att ni ska veta, att jag är en smula mer än bara det, fina kläder, och fint hår.
Kram

14 FEBRUARI, 2011

Ni har nog märk att jag har inte varit så aktiv varken på internet eller någon annan stan överhuvudtaget sedan jag kom hem från Italien. Min pappa ligger nämligen på intensiven och är rejält sjuk, så jag har spenderat de senaste dygnen på sjukhuset. Han blir bättre och bättre, och ikväll ska jag äntligen ta mig ut och göra något annat, alla hjärtans dag ska man inte vara på sjukan. Långfika och bio med Love and other drugs med min pojkvän!
Jag hoppas att ni har en jättefin dag och förhoppningsvis har någon ännu finare att fira den tillsammans med. Kram!

HEMMA I SVERIGE!

Hej alla fina ni! Nu är jag hemma i Sverige igen, jag har haft det bäst i världen och lovar att berätta mer snart!

PERFEKTION

Titta vad fin tjej! Perfektion!

EN RUNDTUR I MITT RUM!

Här kommer den lilla rundturen i mitt rum som ni önskade!
Tyvärr blev bilderna en aning korniga och så, men det får ni leva med.
Såhär ser det ut när man kommer in genom dörren! Den bruna fondväggen tapetserade jag för något år sedan.
Till vänster har jag lite speglar, lite provdockor och min alldeles för lilla garderob.
Där hänger också min fina affisch med The Cure, och en fin plansch jag köpt i Paris.
Ovanför hänger Twiggys autograf!
Min säng och min klädhängare! Jag bäddar aldrig sängen, och på fönsterbrädar står det i princip alltid minst tre muggar med halvdrucket te.
I min bokhylla har jag tyger, mina syböcker och mönster.
Och min samling med filmer från Studio Ghibli! Favoriten är Spirited Away
Här står min mammas gamla sekretär! På den står oftast min symaskin, massa skräp och massor med prydnadssaker och sånt.
Lite teckningar och tidningsurklipp...
Mitt VIP-kort från min första visning och tygprover...
Fina knappar har jag i en glasbruk, och tråd i en stor skål.
Och till slut min absoluta favoritsak, Amelié-affischen jag snodde från min skola sista dagen i nian!

SVARTVITT & KNUTET

Kjol: Second Hand
Body: Bikbok
Spetskrage: Familjegods tror jag, eller möjligen second hand

A NOT SO GRAY DAY

Tidsinställt inlägg! Just nu går jag förhoppningsvis runt i det här i det vårvarma Rom och äter skumma sorters glass. Hoppas ni har det bra hemma!
Body: Bikbok
Kjol: Aagard Design, höst/vinter kollektion
Väska: Indiskan
Bälte: Second Hand

WEEKDAY SPRING/SUMMER 2011


MIN ÖGONBRYNSTUTORIAL!

Här kommer en liten förklaring till hur jag målar mina ögonbryn, som ni frågade om på frågestunden! Eftersom allas bryn är olika så kan kanske inte alla göra som den här beskrivningen, men lite kanske!
Några bra grejer att tänka på och göra innan man tar fram pennan!
- Grunda med den delen man ska måla till (i mitt fall den smalare delen efter "svängen") med concealer. Då fastnar pennan bättre, och blöder inte ut.
- Plocka ögonbrynen ofta och noga, då blir dom som finast!
- Om man inte är van vid att måla sina ögonbryn så är det bra att börja lite lugnt, och kanske med en ljusare penna. Jag började måla mina bryn med en askgrå penna som inte syntes så mycket, men gick över till en mörkbrun kraftigare för några månader sedan.
- Plocka inte för mycket, det värsta som finns är när man råkar ta bort för mycket och så tar det jättelång tid innan det kommer tillbaka
- Klipp stråna ibland, så att de blir jämnlånga. Ibland kan brynen bli lite för buskiga om man låter bli
Såhär ser mina bryn ut innan jag har målat dem!
Jag börjar med att rita en rak linje från brynets början och ända upp till svängen. Det är viktigt att det blir helt rakt, utan konstiga utböjningar. De pennorna jag använder är nr. 22 light brown från Isadora, och en mörkbrun från samma märke, men där har numret och namnet skavts av.
Sedan drar jag ett lodrätt streck utefter brynets kant, och en likadan rak linje utmed den övre delen av brynet.
Sen fyller jag i innanför markeringarna, och drar ett snabbt mjukt streck efter böjen, och ner mot där man vill att brynet ska sluta. Här ser ni skillnaden mellan mitt omålade bryn, och mitt målade.
Klart! Såhär ser det ut när båda brynen är fixade och klara. Ibland mina strån är ovanligt spretiga tar jag lite hårspray mellan fingrarna och drar över bryna, då hålls det på plats bra!
Tillsammans med resten av min make-up! Jag använder väldigt lite smink, en aning foundation, eyeliner från Make Up Store som man blandar med vatten och applicerar med pensel, rouge och mascara.