Dag 7 - Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu

Ett gigantiskt tyglager.
En plats på en bra skola, som dramatiska högskolan i stockholm eller någon textilfolkis någonstans.
En stor boksamling med allt bra, som Murakami, Hearn, Rowling, Croall, Coelho.
En tvåa någonstans, med en säng för två och ett eget litet kök. Mycket fönster, mycket saker, mycket film, och en stor skivsamling. Ett ställe att komma hem till.
Och en katt! Just nu önskar jag mig faktiskt ingenting mer än en katt, mitt liv skulle på riktigt vara fulländad om jag hade en katt. Helst liten och svart eller lite för tjock och gulrandig.

DET DÄR MED ATT VARA ~UNIK~

En sak som länge har varit ett störningsmoment för mig är mitt problem jag har med stora och framförallt populära klädkedjor. Det är inte hemskheter och barnarbete jag pratar om här, utan ilandsproblemet att det helt enkelt är OMÖJLIGT att köpa något och tro att man nästa dag i skolan ska vara ensam med ett roligt nytt plagg! Näe, jag lovar dig, minst tre av brudarna på skolbussen har exakt samma plagg Kanske en annan färg eller så, men you get my point. Speciellt när man går på min dryggeestetskola Midgård ehe.
Monki är mitt bästa exempel här. Jag tycker ärligt talat att deras plagg oftast är skitfina! Astuffa! Men jag har nog aldrig kunnat köpa ett plagg som inte varit svart eller grått och känt mig bekväm med det. Jag vet inte vad problemet riktigt ligger, men jag avskyr verkligen det där med att flera personer ska ha samma kläder. Det funkar ju om man som mig nu för tiden enbart köper svarta saker, men såfort det blir lite mönster eller färg eller speciella kragar (som Monki är så duktiga på) så händer det direkt. Ett kul exempel är min röda höstjacka jag köpte på monki för kanske två år sedan, jag var såå käär i den och älskade allt som hade med monki att göra ungefär. NU, två år senare och röda kappor är det mest populära nånsin typ, så kan jag inte åka skolbussen på morgonen utan att inte mindre än TRE tjejer från min skola, BARA min skola, har på sig en likadan. Nu har jag iallafall tagit tag i mitt ilandsproblem och köpt mig en hederlig tråkig svart kappa. Japp.

min tjusiga röda monkikappa för två år sedan


22 NOVEMBER, 2011

Idag har jag repeterat en mobbningsscen, druckit brämmhults hallonjuice och tjuvkikat lite på musiktreornas slutprojket! Bra skoldag. Ikväll ska jag packa inför min linköpingsvistelse i helgen och försöka få en uppsättning till mitt pa100 helt klart. (Är jag tråkig som bara pratar skolaskolaskola? Det är ju så kul!)

21 NOVEMBER, 2011

Här är jag + min nya tröja med snygg rygg jag skaffade mig häromdagen
En av er kommenterade och sa att denne ville se mer, vad glad jag blir när ni säger så! Men vad är det ni vill se mer av? Skolgrejs? Jadå, det kommer att komma en hel drös eftersom att det är det enda jag gör. Men annars då, mer av moi? Mer av tips, mer av foto?

Dag 6 - EFIT (ett-foto-i-timmen)

08: 00 - Hej här är jag! Jag brukar sminka mig när jag kommer till skolan för jag går upp alldeles för tidigt hemma och sen sover jag oftast på bussen = att allt skulle vara a big mess
09:00 - Lektion! Nu för tiden tillbringar jag den mesta av min tid i vår black box och repeterar tillsammans med min klass.

10:00 Vår kära Agneta guidar oss igenom all trasslig scenanalys man måste göra innan man kan börja jobba på riktigt. Det tar ett tag innan man kommer igång!
11:00 - Vi får börja träna! Felicia är tillsammans med Agnta vår regissör. Hon organiserar sådana saker som repscheman som vi andra dödliga och virriga inte har koll på alls!
12:00 - Äta mat-dags! Eller, detta är nog efteråt. Här tillbringar jag mycket tid, i vår teaterkorridor och med Tim som sällskap.
Nu hoppar vi lite timmar för resten av skoldagen var det bara teaterteaterteater, klockan är väl nu kanske 15:00 eller så! Jag åker hem och det är såhär fint.
16:00 - Virkar och äter mellanmål
17:00 - Sätter mig och jobbar och simultantittar på fjärde säsongen av House
20:00, någongång - plockar fram ett tyg jag köpt för ett tag sedan och fingar på det i olika kombinationer
21:00 - äter nudlar och blir förälskad i Jack Black, återigen.
Resten av kvällen gör jag ungefär noll värda saker + lite duktigt arbete med kostymreserch och lite mer housetittande. Puss!

VAD JAG GÖR AV ALL MIN TID JUST NU

Som ni säkert vet så är jag och min klass i full gång med vår slutproduktion - en hel teaterpjäs och allt vad det innebär! Jag är ansvarig för kostymavdelningen och åtgrgrhtrhrge vad jag älskar det här. Här har ni lite av vår grymma inspiration, utan att säga för mycket...
Stiliga män...
Stiliga män a´la dandys, från 1800-talet.
Lewis Carlolls underbara gamla fotografier av barn
Och Sid Vicious! Fantastisk blandning, eller hur?

Dag 5 - En person jag vill träffa just nu

+ några fler, typ min mamma som har varit bortrest hur länge som helst, Leila, och Trillian.

Dag 4 - Fem män

- Johnny Depp, helst som Jack eller Rouch i Chocolat.
- Bill Kaulitz
- Joakim Thåström
- Eminem
- Rocky Balboa/Sylvester Stallone

DAGENS KÄNSLA;


INREDNINGSINSPIRATION

Jag längtar så tills jag får rå om min egen lägenhet! En sak jag gärna skulle vilja ha är en hel massa böcker i vackra bokhyllor. Jag har sett ofta hos äldra människor att de har stora samlingar av böcker i en massa olika ämnen, ofta några stycken i varje tema liksom. En del med konstböcker och olika konstnärer, en del med gamla modemagasin och modekrönikor. Vore det inte fint att ha liksom ett eget litet bibliotek där man kan hitta nästan allt om man letar?Dag 3 - Min favoritårstid

Även fast den här årstiden iår var en av de jobbigaste tiderna jag varit med om, så brukar det vara det jag tycker om bäst. Mest för att ljuset kommer tillbaka och saker förändras. Det blir roligare att göra saker ute och iallafall jag blir galet pigg och taggad på livet i allmänhet.

VARDAGSBRUS

Har hittat en jäkligt nice ny blogg! www.fridasalomonsson.com

FOLKDANS EN LÖRDAGSKVÄLL

Dag 2 - Fem kvinnor jag tycker är väldigt snygga
- Anne Hathaway
- Audrey Tautou, helst som Amelie såklart!
- Anna Karina
- Regina Spektor
- Angelina Jolie, när hon var ung! Speciellt i Girl, Interrupted

11 NOVEMBER, 2011 (11.11.11)

Hej, jag är så fruktansvärt trött och inte taggad på någoting just nu. Jag är lite ledsen över att inte få vara med min pojkvän när jag vill, att jag är så dålig på att umgås med mina vänner, att jag inte kan plugga, att jag sover så mycket. Jag tycker inte om att det var tio minusgrader när jag gick till bussen imorse och jag gillar inte att det redan är mörkt ute. Kan ni inte säga vad jag ska göra, vad gör ni när det är nästan vinter och inget känns kul?
Nu ska jag iallafall ner på stan och köpa ett hekto jättegott te på tehörnan för det mår jag bra av, sen ska jag köpa god mat att laga till middag och sen ska jag hem ikväll och ladda ner massor med film som inte är sorglig eller hemsk alls utan bara cool och glad, som Jane Austen typ. Jag ska titta på film, dricka te, äta mat. Kanske sy en kjol också får det blir jag också glad över. Men tipsa mig om mer för ni verkar ju smarta och kloka och allt sånt. Pussar

ALLTSÅ OM DET HÄR INTE ÄR REN SEXAPPEAL, VAD ÄR DET DÅ?


(kolla slutet)

Dag 1 - En bild + 10 fakta om mig
- Jag längtar galet mycket efter att få bli mamma. Jag blir ofta avundsjuk när jag ser föräldrar med barn, jag vill ju också göra allt det där! Få promenera med barnvagn, köpa bebiskläder och natta med bra barnböcker.

- Jag kommer troligen att bo i stockholm om ett år, och förhoppningsvis gå någon rolig skola. Gärna kostymlinjen på dramatiska högskolan!

- Jag avskyr mörkret som är på hösten och vintern. Tänder alla lampor, drar ner alla persienner och försöker alltid vara ute och promenera de få timmarna solen är uppe. Jag längtar så till vintersolståndet då det aldrig kommer att bli mörkare igen.

- Jag hade neonrosa dreads när jag var fjorton!

- Jag älskar svenska deckare och polisfilmer, gärna Beck och Wallander, och så Liza Marklund såklart!

- Tycker att rymden och utomjordingar är råintressant. Förra vintern satt jag helt klistrad framför säsongerna av Arkiv X, mmm det är en bra tvserie det.

- När jag var yngre så tyckte jag väldigt synd om en del saker. Jag kände mig jättehemsk när jag slängde saker för jag trodde att sakerna skulle känna sig bortvalda och oälskade.

- Det band jag helst av allt vill se i mitt liv är My Chemical Romance!

- Jag har löjligt lätt för att dömma andra.

- Jag bodde i Norge en period när jag var fyra och fem, där tog sjöfåglarna ens hamburgare ur handen och flög iväg, och ibland på mornarna kunde man inte öppna ytterdörren för att det låg en ren och sov där.

BLOGGTORKELISTA PÅ G!

Tänkte göra den här listan nu för jag har bloggtorka och det är för mörkt för att fotografera! Lite hopplock av listor som är ute på internätet just nu bara. Tänker inte göra varje dag dock, tar det som det kommer och när jag får dåligt samvete för tom blogg hehe.
dag 1 - En bild + 10 fakta om mig
dag 2 - Fem kvinnor jag tycker är väldigt snygga
dag 3 - Min favoritårstid
dag 4 - Fem män jag tycker är väldigt snygga
dag 5 - En person jag vill träffa just nu
dag 6 - EFIT (ett-foto-i-timmen)
dag 7 - Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu
dag 8 - Berätta om tre av dina favoritband
dag 9 - Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon
dag 10 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade
dag 11 - En bild på mig och min bästa vän
dag 12 - Typ av killar jag faller för
dag 13 - En bild på mig idag och vad jag hade på mig
dag 14 - Någonting jag oroar mig för
dag 15 - Mina mål/drömmar/önskningar
dag 16 - Mitt drömbröllop
dag 17 - En bild på mig själv för ett år sen
dag 18 - Fem saker jag tycker är tändande
dag 19 - Fem saker jag tycker är avtändande
dag 20 - Någonting jag ångrar
dag 21 - Innehållet i min väska
dag 22 - En person jag vill byta liv med för en dag
dag 23 - Vad jag åt idag
dag 24 - En bild på det jag köpte senast
dag 25 - Min favoritfilm
dag 26 - En bild på mig själv som är tagen utav någon annan
dag 27 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
dag 28 - En låt som får mig att gråta
dag 29 - Mitt favoritprogram
dag 30 - Min favorithögtid

6 NOVEMBER, 2011

Annars då? Jag är i full gång med ett galet bra lov och är så himla glad över att äntligen få ha min kille hemma i Umeå. Snart är det vanlig tråkig vecka igen och jag ska jobba hårdare än någonsin med pa100 för att få tiden att gå. En sak som är bra med distansförhållanden är att jag har ett väldigt tydligt mål, och att jag har börjat älska när tiden går. Förut ville jag aldrig att hösten och vintern skulle komma men nu är jag bara taggad. Ge mig snö och jul och nyår och sen vår och sen är det slut på hela den här jäkla väntan!

OM PÄLS OCH SÅ

Candy sa en bra grej om mitt tidigare inlägg!;
"Varför skulle någon hata dig för att du bär äkta päls? Det vore ju onödigt. Däremot kan man ju ifrågasätta valet, precis som Julia undrar jag varför du inte använder fakepäls. Tycker du att det är fulare eller anser du det vara ett sämre val miljömässigt sett? Notera nu att jag bara är nyfiken och knappast syftar till att kasta hat på dig, vore synd om du misstar det för att röra sig om det. Tyvärr ganska vanligt inom bloggvärlden att folk förväxlar konstruktiv kritik och nyfikenhet med försök till att hata och trycka ner."

Svaret på detta är helt och hållet utseendemässigt. Jag tycker tyvärr att det är galet svårt att hitta fakefäls som ser okej ut, oftast är det plastigt och ser otroligt konstgjort ut. Jag tycker inte heller att det är något fel i att använde päls, speciellt inte om den är ärvd/second hand!

NOVEMBER MÅNAD, 2010

Nu är det ny månad och november, det här gjorde jag för exakt ett år sedan!
Månaden började med halloween och jag och Petter styrde bästa festen i min källare! Massor med planering, spindelnät och pumpakarvning.
Vi gjorde bland annat dessa grymma flaskor.
Vi fick massor med tuffa gäster, som Donnie, Twoface och ett påkört rådjur!
Jag såg ut såhär i vita ögonlinser och utan ögonbryn!
Det blev vinter och kallt och jag skaffade mig en favvotröja jag alltid hade på mig.
Tittade på Kakurenbo gjorde jag också!
Jag hade skatbofrisyr och klädde mig ungefär såhär.
Jag hade en rätt snygg månad och hittade äntligen en äkta rävpäls! (Haters gonna hate men jag kan verkligen inte med fakepäls)
Jag lagade mat i cyklop! Dagens tips dagens tips!!!
Gick runt och värmde mig i en tröja som inte var min.
Mitt hår började bli långt också!
Sen avslutade jag månaden med att fika en storfika på schmäck med en hel massa vänner. Bäst!

när det är mörkt ute och mörkt inne

Kofta som är Kaspers, tshirt från hemmagömmorna och inte så mycket mer! Just nu lyssnar jag sönder god is an astronaut samt äter smörkolakarameller.