Inatt drömde jag att jag hängde med alla mina friendos från hemma och det var så himla fett.











 
En annan grej på jag tänkt i ämnet vänner är att det tar så otroligt lång tid för mig innan en vän blir en nära vän. Då jag är rätt kräsen och har lätt för att döma/störa mig på saker hos en person så kanske det inte är den bästa egenskapen jag skulle kunna ha. ehe.. För mig är det viktigt att alltid ha någon som jag kan prata djupare med än om bara alldagligheter. Min hjärna blir stressad och obekväm i att bara prata alldagligheter!! Därför är det svårt att befinna sig i en liten by i småland, på en skola med få elever och i en klass med okända människor. Var är liksom den där jag alltid kan prata med? För oavsätt om folk är trevliga och snälla här så tar det ändå för lång tid för mig för att det slags av umgänge ska bli speciellt givande. Kolla här;
 
Min bästa vän kände jag flygtigt under kanske fem års tid, det var nämligen hans storebror som jag hängde med då! Som var min närmaste och som jag hälsade på. Att det fanns en ointressant lillebror i samma hus tänkte jag nästan inte på. Sen hamnade man i samma umgängesgäng, och tillslut (det krävdes att bli smärtsamt dumpad av sin dåvarande kille och sen ha ett stort behov av en vän) så blev man sådär fantastiskt nära vänner som jag älskar. (I  love U, du 'är best)
 
En annan vän var jag också bekant med sen jag var kanske tretton, men såg aldrig hur bra han egentligen var. (Mest dryg och jobbig ärligt talat) Det tog också flera år innan jag fattade! Nu äger han! För att inte tala om min gymnasieklass, där tog det också tre år innan jag förstod  hur lyckligt lottat jag var med att ha fått en sån bra skön klass!
 
Det roligaste är kanske min kille, som jag råkade hångla med (när det inte alls var ok att hångla, oops) på en filmkväll, sen pratade vi inte på säkert tre år innan jag plötslgit fattade att, ojdå, han var visst himla bra och precis en sån jag vill ha hos mig. 
 
Summan av kardemumma: jag är sämst på snabba utvecklande i vän-skaffande. Fuck life. 

GOTH ELLER PONY GOTH ELLER PONY

 
Idag var det marknad här i Gamleby, och jag blev ett lila hav av hår rikare! Vet inte om jag ska rocka denna med gothlookeN eller mylittleponylooken? Oh så många vaal.

Sneakpeak på lite kavajsömnad



25 SEPTEMBER, 2012

 
Imorse klämde vi in oss med hela klassen och några från grundtextilklassen i två bussar och åkte mot Söderköping. Där klev vi in genom en liten oansenlig dörr och hamnade MITT I ALLT DETTA. Alltså vilken sick butik alltså, farligt farligt och jag råkade bli några tusenlappar fattigare men enorma mängder vackra tyger rikare! Nästa projekt; en farligt snygg och classy suit med kavaj och slitsad pennkjol, a´la Anne Hathaway som Catwoman! Mmm.
 
 

24 SEPTEMBER, 2012

 
Yo, vi gör inte bara highfashhhiongrejer här, häromdagen var vi i en lada med några damer och gjorde tråd av lin och kardade och grejer. Hujja vad jag kommer vara pro på alla tantsaker efter det här året! Imorgon ska vi till en stor tygbutik i Söderköping, blir fett! Har redan en hel del grejor färdiga som jag ska visa här snart också, tjoho. 
 
Internatet är lugnt som vanligt, veckorna går, jag saknar Umeå märkligt lite men ni som är där desto mer. Har aldrig förr funderat över det där med att man faktsikt själv väljer sitt umgände i den stad som är hemma, men här där jag inte känner en människa blir jag istället hopföst med en hög och förväntas matcha. Det funkar väl iförsig bra men hela konceptet är lite märkligt att förhålla sig till bara. Äh.

19 SEPTEMBER, 2012

 
Har gjort det bästa möjliga och köpt ett tio-pack "crazy pop" på dollar. I övrigt: Dallas, House och skjortskrädderier.

18 SEPTEMBER, 2012

1. Finns det något ord du använder väldigt väldigt mycket?
öh FETT är ju allmänt fett

2. Har du någonsin hört att du är lik en kändis, vem i såna fall?
Uma Thurman!! OK uma är asfet och bra men ingen jag vill vara lik tror jag?? Damn my big nose alltså, det är bara den folk ser...

3. Tre egenskaper som är viktigast hos den du ska bli kär i?
1.MUSIKALISKA tjoho nä men det har ju ändå varit lite genomgående tema in my life hihi. Mest för att jag diggar när dom försöker lära mig saker jag inte förstår eller är sexiga när dom koncentrerar sig hårt på något.
2. Inte tråkiga!! Fast vem ska va det. Alla grabbar jag gillar, inte bara som jag blir kära i alltså, är så jävla roliga och det äger. 
3. Taggade på allt jag är taggad på! Kulturella grejer, resa till feta länder, gå ut och dricka öl på onsdagar, maratontitta på tvserier en hel dag.
 
4. Rutigt, randigt eller prickigt?
Rutigt är trist, prickigt är fult. Randigt helt ok!
 


5. Hur ser din drömbostad ut?
En fyra, stoort kök med mycket lådor, balkong, egen atelje till mig och en katt. Vita väggar och mycket textilier. I en bra stad och gärna med en bästa vän i samma kvarter som man kan bjuda hem på middag när man är  ensam.

6. Om du var med i tv-programet "halv åtta hos mig" vad skulle du då bjuda på?
Vill gärna göra, vore så fett. Mmmmm typ tomatsoppa med vitöksbröd till förrätt kanske, och pasta med parmesan, citron och gojs till huvudrätt. Efterätt något med choklad och hallon och citron där med. Inte för sött.

7. Finaste pojk- respektive flicknamnet?
Saga eller Lovisa, och kanske Sebastian (OBS om det inte blir sebbe som smeknamn) eller Love
 
8. En sak du önskar du var bättre på?
Spara pengar och att inte göra allt så impulsivt
 
 
9. Din bästa disneyfilm?
Mulan såklart fast danska versionen av Den lilla sjöjungfrun också

10. Om du fick chansen att leva ditt liv i en valfri tv-serie, vilken skulle du då välja och varför?
Inte Skins iallafall för då skulle allt vara misär hela tiden även fast man skulle få snygga kompisar. SKOJA mina kompisar är redan så snygga allihopa!! Antingen något episkt och coolt som Spartacus typ (tjejerna där har klänningar man bara drar i ett litet snöre för att få av och männen är oljiga) eller typ Six feet under för att alla är så bra där. INTE gossip girl iaf och INTE SATC för man skulle ju ändå aldrig få Big.

11.Berätta om något du vill göra i framtiden. 
Bo utomlands ett tag

Finaste helgen och lite sistonafynd



Har haft fetaste helgen på länge men glömde kameran hemma, tyvärr. Denna bild på mig och mitt sällskap får duga som substitut, plus min nya femtonkronorslampa jag fundade på dagens loppisrunda här i Gamleby!!
 
 
Iallafall så blev jag överaskningsdejtad till stockholm!! För att se asfet musikal på chinateatern!!!! Dirty Dancing, mmmm vad bra det var. Hann med en massa annat också, som att spotta kändisar (valter t) på söder, fika på classy fik och ha det bäst. Stockholm var som stockholm är bäst, sol och höst och folk överallt!
 
 
Kom hem imorse med detta i bagaget, Lush´s Lemony Flutter (<3) och en gratis provpurk med nå scrubgrejer. Tycker nästan att det är jobbigt att gå in på Lush för personalen är så sjuuuukt hjälpsam och vääänlig. Lite läskigt.
 
 
Lite tyg också, som ska bli en bomberjacka eller nått sånt.

23:00

Ikväll saknar jag mina killkompisar hemma i Umeå så jävla mycket. Inte så mycket mer.

12 SEPTEMBER, 2012


Häromdagen fick vi besökt från Weinbergs tyger! Ett företag som säljer modetyger och material till teatrar och skolor och sånt. 
 
Vi fick tillgång till stora högar med tygprover att fingra på, och det var både dyrt och fint! Inget för mig men kul att få se hur det faktiskt funkar i den här branchen. Plus två av tjejerna i min klass förresten, Maria och Petra.
 
Här är salen där vävlinjen håller till. Aldrig provat, men dom ser jäkligt avancerade och tuffa ut alltså, dom där stora maskinerna!
 
Igår var jag modell åt en kille från gamlebys fotolinje också! Grymt duktig, och förhoppningsvis blir det riktigt feta bilder också. Om ni är snälla kanske ni får se lite! Uppgiften de fått var "att upptäcka något nytt" och handlade om samkönade onenightstand och sånt. 
 
 
Och jag är glad! För imorgon åker jag till Katrineholm för lite välförtjänt vila, idag jobbade jag i atlejen från nio till nio, jesus. Ska mest hångla och fika.

08 SEPTEMBER, 2012

 
 
+ Idag var jag och Jennifer inne i västervik och framförallt DOLLARSTORE. Himmel mitt liv varför har jag aldrig förstått storheten.
 
+ Här på internatet har vi bara 1:an, 2:an, 4:an och hemska 6:an så för första gången i mitt liv har jag blivit en såndär tvfyratjej. Tvkvällarna nu för tiden mixas mellan robinson, fångarna på fortet och bonde söker fru. Jesus
 
+ I onsdags gick vi ut på bynns (man säger så här) enda pub, som vi folkare delade med några få sura gamla lokalbor. Fett vare!
 
+ Denna kväll är förövrigt FJÄRDE kvällen denna vecka som festandet pågår i huset bredvid. Generellt så är avicci-nivån på musiken som spelas här alldeles för hög.
 
+ En bra lista just nu, med chill elektronisk bakgrundmusik typ. (Läs: inte avicci)

Gamlebyrummet! A´la Furan nr 8

 


Hej guys här är jag i mitt lilla tolvkvadratarrum! Det är inte stort men väldigt mysigt och rätt stökit ibland. Jag trivt <3 



Ni vet sådana där tumblr-bild-persiennmönster? Sådana har jag också.
 
 
Och en kudde jag visade tidigare men det här är andra sidan! Och världens festaste överkast jag köpte på urkult i somras. 
 
 
Jordglob och lite höst utanför fönstret. 
 
 
Ett annat fett tygstycke jag norpade åt mig på urkult, här hängande på väggen bara.
 
 
Mitt schema! Läser feta saker som kroki, och har formgivning med en gammal beckmanselev.
 
 
Emm ovanför min säng såklart
 
 
Och mina tavlor! I belive in sherlock holmes, empire poppin rebels droppin, ett kattskellet, stallone, knifetext och en brudsiluett. Gillar.
 
 
Klart jag har ett fint rum men egentligen är det här jag spenderar all min vakna tid. Från morgonen tills ungefär sju på kvällen. Oh jag älskar detta. 

DIS ZI WHY I´M HOT

 
 
Alltså jävlar viken b-rud Yo-landi är. Damn.

03 AUGUSTI, 2012

 
+ Det är Robinsontittande här på internatet! (något jag inte gjort på säkert tio år)
 
+ Tittar på Tengen toppa gurren lagann just nu, lite mecha som motvikt till alla romantiska drama-animes jag vanligtvis håller så fast vid
 
+ Imorgon har jag min första lektion i mönsterkonstruktion!!!
 
+ Det är lite ensamt här kanske, men det får det vara. Pojkvänstomt och killkompistomt
 
+ Fortfarande sådär socialat äckligt klumpig och blir obekväm och tyst och hemsk och tom.
 

02 SEPTEMBER, 2012


 
HEJ umeå, nu har jag äntligen fått ordning på det hele och har mer eller mindre insett och accepterat att det är här jag kommer bo i ett år nu. Gamleby är: en liten söt by ca 30 min från västervik, med 7 second hand butiker, 2 restauranger och 1 pub vid namn Ubbes (!) Längtar att hänga med traktorgubbarna på ubbes nästa helg alltså. 
Finns även 1 folkhögskola också då, med ett internat där jag bor just nu! I Furan 8, närmare bestämt. Där bor jag med min korridorskompis som spelar knife så att det hörs genom väggen <3
 
 
Just nu tittar vi mest på film (bra aktivitet = man behöver inte prata så mycket med varandra!! Bra för mig som ej är bra på att umgås med folk) och taggar inför imorgon som blir vår första sömnadslektion! Jag går alltså i en klass med elva andra brudar som alla ska läsa fortsättningsåret sömnad, men på skolan finns också tolv tjejer i grundsömnadskursen, och tolv tjejer i vävningskursen. Bara brudar, tjoho! Nämen jag är astaggad faktiskt, tror att detta år kommer bli så galet bra. 
 
 
Jag har ju till och med Rocky på väggen, vad kan gå fel??
 
 
Och om inte han skulle räcka så har jag ju Emm också. Så någon brist på grabbar har jag inte!
 

ÖSTGÖTLANDSVECKAN

Veckan innan jag faktiskt flyttade in här i Gamleby åkte vi runt ett tag i östergötland för att göra lite feta saker. Åkte mycket bil, här är vi i den! Bilen alltså.

Jag började på ett broderi, nu när jag ska läsa textil så är det väl fan dags att börja lära sig! Motivet är FETT och ni får se sen. H:et är iaf rätt känt och brukar ha runda glasögon på sig.
 
Det fikades mycket.
 
Och sen åkte vi till Kolmården!!! Såg delfinshow (ascoolt) och björnungar (asgulliga) plus tigrar som mest chillade jävel.
 
Och två sånahär som gosade.
 
Lovar att visa lite pics från internatet snart! Det tar ett tag att få allt iordning. I helgen har jag iaf B här hos mig för att laga sushi och mysa, fast han är mest sjuk och sover. Funkar bra det med.
 
Ps visst lyssnade ni på First Aid Kits vecka på musikguiden i P3? Damn vilka brudar alltså. Grym musik också.