31 MARS, 2012

jessica, ella och jag i fullt teatersmink

Har under den senaste veckan insett att jag är en brud som spiller ut allt jag håller i, tappar grejer, ramlar över saker, har dåligt mörkerseende, kan inte hålla mina naglar i styr och som gör illa alla jag rör vid typ. Dessutom, att jag är en elak människa som är sämst på allt vad komplimanger heter.

DET DÄR OM BLOD OCH GRISAR

Fick en kommentar nyss ang. det blod vi använt i vår pjäs! Det har även blivit en del på facebook om det, och jag tror att det mesta är grundat i ett blogginlägg en tjej gjort igår. Det som upprört folk är alltså att de har hört ryktesvägen att vi använt oss av äkta grisblod, något som är HELT fel och osannning. Vi har själv kokat ihop vårt "blod" av en bladning av sirap, kaffe, socker och soya, och det är alltså helt oäkta och ogrisigt!
Ni som trott detta kan ju tänkta efter lite, tror ni att våra skådespelare skulle gå med på att dricka riktigt blod? Tror ni att grisblod ens går att dricka? Det är fullt av farliga grejer om det inte är tillagat. Dessutom skulle det kougalera på dirr. Så nu vet ni! (Fast lite kul är det ändå att vår pjäs har startat disskution!)

EN VAMPYRBERÄTTELSE, MARS 2012

Så har vi nu avslutat vår föreställningsvecka, och med fem fantastiaska omgångar i bagaget tittar vi nu mot nya tider, nya turnétider... Det har gått grymt bra, responsen från skolan och övrig publik har varit helt sjukt bra och rolig, och vår ensemble har verkligen lyft den här pjäsen. Det känns riktigt sorgligt att behöva packa ner alla våras favoritkaraktärer och behöva sluta leva det där dubbellivet mellan punktonåring och herreman från 1800-talet.
Vad tycker ni som var och kikade?

"OCH HAN VAR LIKA KALL SOM KLIPPAN DÄR HAN LÅG"

 

Nu gäller det hörni! Imorgon, tisdag är det premiär för min klass slutprojekt, en produktion vi jobbat med hela året! Se till att ta er dit och kika om ni bor häromkring, vi utlovar stiliga män, prostituerade 1800-talsflickor, engelska punkdrägg och en hel del blod!


Tisdag, 19:00

Onsdag, 13:00 & 19:00

Torsdag, 13:00 & 19:00


SMACK MY BITCH UP

Fyra saker jag gjort senaste dygnet
- Sett mig själv och klassen i vk!
- Varit med Isak
- Sett Tokio Hotel-dokumentär och nostalgiat
- Haft teknisk genomgång av pjäsen (dvs. flytta skärmar tre timmar i streck)
Fyra saker jag är beroende av
- Bekräftelse
- Att förnya mig inom musiklyssnande
- Att min lugg ligger som den ska
- Närhet
Fyra saker jag önskar mig
- Fritid
- Kattunge!!!
- Vårvärme så att man kan sitta ute på tak och äta pizza
- Assasins creed 3 och en xbox 360
Fyra saker jag lyssnar på just nu
- The receiving end of sirens
- Circa Survive
- B-Comblex
- En hel massa konstig halvkass hiphop
Fyra saker som är allmänt grymma
- http://redbubble.com/, en hemsida jag beställde ett lass episka plagg ifrån igår!
- Den nya murakamiboken jag läser, Kafka på stranden.
- Imorse promenerade jag i bara vårjacka och MCR i öronen. Så. Sjukt. Nice.
- En timme extra sol idag!
Fyra saker jag gjort senaste dygnet
- Sett mig själv och klassen i vk!
- Varit med Isak
- Sett Tokio Hotel-dokumentär och nostalgiat
- Haft teknisk genomgång av pjäsen (dvs. flytta skärmar tre timmar i streck)
Fyra saker jag är beroende av
- Bekräftelse
- Att förnya mig inom musiklyssnande
- Socker, till viss del
- Närhet
Fyra saker jag önskar mig
- Fritid
- Kattunge!!!
- Vårvärme så att man kan sitta ute på tak och äta pizza
- Assasins creed 3 och en xbox 360
Fyra saker jag lyssnar på just nu
- The receiving end of sirens
- Circa Survive
- B-Comblex
- En hel massa konstig halvkass hiphop
Fyra saker som är allmänt grymma
- http://redbubble.com/, en hemsida jag beställde ett lass episka plagg ifrån igår!
- Den nya murakamiboken jag läser, Kafka på stranden.
- Imorse promenerade jag i bara vårjacka och MCR i öronen. Så. Sjukt. Nice.
- En timme extra sol idag!

TE3 I VÄSTERBOTTENSKURIREN!

Igår hamnade jag och min klass i västerbottenskuriren! En framsida + dubbla sidor inne i tidningen en lördag, det är inte dåligt det! Vi berättade om vår pjäs, lite om produktion och tillverkning och så. Hoppas på att detta taggar upp ännu fler att komma och titta. Ni f¨r också en liten kik från en av scenerna! xoxo

24 MARS, 2012

Sydde mig ett linne, siktar mot varmare väder och nu är det tre dagar kvar till premiär! Ikväll har jag planerat in lite riktigt liv (något jag inte närmat mig på några veckor nu) och tokiohotel-nostalgi. Blir fett.

GREJER JAG LÄNGTAR TILL

+ Ha utomhusfest och öl på kylning i skottkärran!
+ Tunnare kläder
+ Ta studenten!
+ Åka på Urkult med dom här två igen
+ Dra iväg med Nils och hans bil och grilla vid havet
+ Sitta i parker, helst med den här grabben som flyttar hem om några månader!

18 MARS, 2012Idag fyttas det in i valahalla, organiersas kostym bakom scenen, byggs skärmar och färgas pojkhår! Repveckan är i antågande! (Lever på bästa äppelpajssteet och första säsongen av Lost när vi inte jobbar)

15 MARS, 2012


NORRLANDSOPERAN

Häromdagen begav jag och denna eminenta dam oss ut i Umeå! Vårt mål; norrlandsoperan!
Vi skulle nämligen få tillgång till operans kostymförråd för att norpa åt oss lite sista-minutern-kostym till pjäsen!
En hög 1800-talsklänningar fick vi med oss, och lite annat smått och gått. Stay tuned!
Det är så fantastiskt att få tillgång till sådana saker som kostymförråd, och speciellt NO`s! Alla plagg kommer ju från pjäser de satt upp tidigare.
Men det finaste var ändå syateljen, såklart. Skulle inte säga nej till en sån här arbetsplats!

13 MARS, 2012

Hemma efter ett långt fint lov i söder, och nu stundar tre veckor intensivt teaterproduktionande! Kommer troligen inte ha mycket tid eller ork till någonting, men iallafall med en kamera i högsta hugg så jag kommer langa bilder för fullt! Och kom nu ihåg att komma och kika på premiären den 27 mars! Här är vårt facebookevent.

EN VIKTIG FRÅGA!


Jag var i norge en sommar för tre år sedan, det var fint men jag var mest tonårig och arg och hade glasögon med fönsterglas.

Hej fina, jag har en viktig fråga till er! Är det någon där ute som har ett bra tips på boende i Norge/Oslo under juli månad? Känner jag någon som har kontakter i ett kollektiv kanske? Några andra tips på hur man kan bo när man bara ska vara där en kortare period? Jag ska nämligen iväg en månad och jobba i sommar med min pojkvän och vi är lite illa ute när det gäller boendebiten. Så om ni vet det minsta lilla om någon som hyr ut nån liten skrubb någonstans så hojta till! Alla svar uppskattas, puss


RO HIT MED LITE TEXTILA FRÅGOR!

Satt och funderade häromdagen på att det vore kul att göra en liten lista med mina bästa sömnadtips, har även för mig att jag lovat någon av er att göra något likanade för tusen år sedan. Så, har ni några speciella frågor ni vill att jag ska ta upp? Kanske om vad man ska tänka på när man syr kläder till sig själv, vilka verktyg man bör ha, hur det är att planera en modevisning, hur man säljer plagg till andra, hur det egentlige funkar med teaterkostym, eller vad ni vill! Annars blandar jag bara lite av mina bästa grejer. Men fråga på! Hejs

04 MARS, 2012

foto av Daniel
Imorgon beger jag mig ner mot sydligare breddgrader för att spendera lovet, linköping lovar 10+ i helgen! Kan även tillägga att ALL snö har smält från balkongen här i lägenheten, så våren tycks vara rätt nära även här hemma i Umeå!
Efter lovet kommer en treveckors period som lätt kommer att bli den stressigaste och roligaste tiden jag varit med om! En vecka med de sista förberedelserna, en sista strykning av kostym och ommålning av en hel hög med scenografi. Veckan efter släpps vi in i valhalla för att rigga scenen, och veckan efter det kör vi hårt med genrep under måndagen och sedan följer fem föreställningar. Lova att komma för det kommer bli så himla himla bra det här! Puss

01 MARS, 2012

Marinas bild
Idag är det första mars och officiellt vår! Kan inte sluta älska all slask, alla halkiga vägar, all smutsig snö och alla vattenpölar som bilarna spolar upp på en. Det är iallafall vår!
Grejer jag gör;
+ Repar teater konstant för om tre veckor är det premiär!
+ Handlar semlor från hagabagaren med Ella
+ Går på opera och ser bekanta ansikten framföra en grym Carmen! Se den om ni är här i krokarna, fet scenografi och kostym.
+ Läser allt jag kan komma över om att resa i Japan och åh åh åh
+ Bokar en resa ner till söder under lovet. Ännu mer vår, mer lycka
Kanye West – Monster
+ Bakar morotskaka inför rågresan jag ska göra imorgon KLOCKAN SEX PÅ MORGONEN! En helg i Luleå med klassen med besök på norrlandsteatern och teaterhögskolan står på schemat.
+ Kvällen lovar en omgång Sylvester Stallone och Rocky med Isak!