28 oktober, 2012

 
världens bästa hemvändarpresent bara
 
+ Den dödliga kylan slog mig rätt hårt när jag i torsdags klev av planet i Umeå. SÅ. SJUK. SKILLNAD på 80 mil liksom.
+ Sedan dess har jag bara hunnit med ävligt bra grejer, assasins creed, mythbusters, popcorn, halloweenfest, alla mina gamla vänner, nytt skvaller, väldigt sena nätter och lättnaden över att det faktiskt inte är så mycket som har hänt hemma sen jag flyttade. Födelsedagsmiddag på haga, vännäs igen, och min egna säng. Hey Umeå du är rätt bra ändå. Och det är inte ens måndag än!
+ Torsdag = assasins creed 3!!!
+ Den här veckan ska jag vara 100% självisk och bara träffa dom jag vill träffa och göra det jag vill göra. Känns så grymt bra

Halloweeeeeen

Igår = HALLOWEENFEST!!! rolit rolit rolit. Jag var snygg! 
 
 + sällskap
 
 batman & hans foxy lady ofc
 
 Och foxy me. Hade för hårt korsett som åkte av rätt snabbt och en för lång snubbelklänning men vad gör man inte?!
 
 Kasperrr. Första gången jag träffade mina vänner på två månader också, VAD SÅ HIMLA NÖJD hela kvällen.
 
 Bästa utklädnaden, Axel som bioshock-splicer!
 
Älska halloween.

Nurå? En skjorta och HEJDÅÅ

En skjorta jag tryckt och sytt på de senaste dagarna. Kommer bli så snigggggg när den är klar alltså.
 
En sliten chey. Men hörni nu är jag klar med gamleby för ett tag, och sätter mig på flyget hem till Umeå i eftermiddag!!! Ikväll träffar jag mina friendz igen!!! Och på lördag blir det inflyttnings/halloween/födelsedagsfest för bezta Kaspero. HERRRRRÅÅÅ
 

Varför är internet så bra

 
 

En idé!



 
 
 
Hallå nu när det enda jag gör om dagarna är att sy så tänkte jag att det kanske vore lite kult att göra några sömnadsbeskrivning åt er här på bloggen! Alltså, lite mer avancerade då än de man hittar rätt lätt på allas vårt stora internät. Låter det fett? Jag tycker det låter fett. I lite olika steg också, mönsterkonstruktionen, tillskärningen, sömnaden och så. MEN vad ska det vara för plagg då? Kan ni inte skriva lite grejer ni vill lära er att sy?? xoxo

22 oktober, 2012

 
En kurs vi läser här är "formgivning" lite flummigt men det går bland annat ut på att lära sig att teckna assmala modelltjejer, inte min grej kanske. Men vi gör annat fett också, typ detta. 
 
Heihei här va ja. Långhåre
 
(hih alltid roligt att fota sig själv)
 
Idag tryckte jag! På bästa sättet också: 
1. Snurra lite rep kring en träbit
2. Götta in i massa svart textilfärg
3. Tryck!!!
 
Klart! Lite skevt men troligen asafräckt när det väl blir ett plagg
 
Klassmate Kath! Idag sydde hon päls = att hela ateljen yrde boss och hår i flera timmar, mumma.
 

SVART OCH SVÅR (fucking nitton år)

 
 
Hemkommen efter fet helg med pubfunk och studioinspelning. Nu ska jag lägga sista handen vid halloweendräkten och på torsdag ÅKER JAG HEM har jag sagt det?? Uppspelar massa scenarion i mitt huvud om hur bäst/hemskt det kommer bli att träffa mina oldies igen. 
 

日本!!!


 
Ojoj japantankar igen.
 
+ Har hittat ett boende på ett backpackerställe tjugo min utanför stan för 5000yen/natten alltså typ 200 svenska kronor per person. Sick?? Jag hade lätt räknat på det dubbla. 4200sek/ 3 veckor i tokyo alltså
+ Inser att japanerna verkligen måste vara små, alla rum på alla vandrarhem är verkligen MINIMALA, kanske en femtedel av mitt internatrum. Diggar dock att man får men en liten miniatyrkaraokemaskin.
+ Flygbiljetter för ca 4000kr/ enkelväg!! Billigtbilligt!! Då mellanlandar man i Ryssland och passar på att äta borsjtj
+ Vill att våren ska komma nuuu.

INZZZZTAGRAM (på lånad mobil så jag är ej en riktig IT-GIRL än)

Hahaha nu har jag skaffat instagram på Mickaelas mobil (har ingen själv) mest för att kunna kika på mina friendos bilder. Heter amandaaagard! Passade på att fota mina senaste sydda grejer också.
 
Här sitter vi och jobbar everyday, nine to five! Plus M.
 
Och mina färgglada ben!
 
 Tvkvällarna avlöser varandra. Tänker dock såhär: bättre att titta på halvdåliga svenska program med sällskap än tvserier ensam i mitt rum. Yeh. Nu åker jag till Katrineholm för att spela in musik hela helgen och på torsdag nästa vecka ÅKER JAG HEM TILL UMEÅ ÅÅÅÅÅH
 

Amanda får paket!!

Idag fick jag paket! :D :D :D Förutom mina docs så låg där även två mystiska klumpar bubbelplast...
 
Det ena var ett kinderägg! Så jävla gott kinderchoklad är alltså. Livet. 
 
Det andra var LIBERTY ALE från Amerikat! Klart att Nils skickar alk.
 
TACK NILS, KLAD CHEY!
 
Ikke att förglömma: KINDERLEKSAKEN
 
 
 
 

17 oktober, 2012

 
 
+ Har blivit hårt spöad i badminton. (Till tonerna av eminem dock så det är ok)
+ Har äntligen mina biljetter hem och har planerat hela min alldeles för korta höstlovsvecka! Halloweenfest, klassträff, burn och film och så ska jag fika på <3 KAFÉ STATION <3
+ Har kommit på tidernas sniggaste utklädnad som jag sitter och syr på just nu om dagarna, damn alltså
 
 
+ Kolla vem som fyller 40 bast idag.
+ Känner mig saknad! Av alla jag saknar där hemma. Ikväll är stora saknar dagen, mest min klass faktsikt. Men inte saknad sådär jobbigt och leset, bara saknat och pepp på att jag har haft så bra tonårstid <3
+ Mina videos på tuben har relaterade videos som tex: "japanese AV girl porn", saori hot sexy kissing", samt Bobby Brown. Thug life.
+ I helgen ska jag spela in musik i studio!! Min killes grejer då men det ska bli fett kul
 

"Chilling with his black panther. Nobody is going to steal nothing when he´s chilling with that black beauty. Nobody."

 
 
 
 
 
"Chilling with his black panther.
Nobody is going to steal nothing when he´s chilling with that black beauty.
Nobody."
 
 

16 oktober, 2012

 
 
Känslan när man missat sin tvättid och lakanen (de 2st man har) är long gone in i smutshetsdjupet
 
 
Den allmänna känslan
 

While my IQ is so high you couldn't fly to it

Idag = så jävla trött!! 
+ Bröt dock min ofräsha period och gjorde lite fancy hår (syns ej såklart)
+ JAG HAR TAPPAT BORT MITT LEGG. Och idag fick jag ett sms av posten att det kommit ett paket från NILS LJUNG att hämta ut på gamleby pressbyrån, obl. id. Kuken. Paketet innehåller mina vinterskor <3 och en present om man ska lita på vad nils säger. Det ska man ju iförsig inte.
+ Har ätit hela dagen!! Min största kärlek just nu: den enorma mariekexxburken i matan. PLUS 
+ Haft klädbytardag och fyndat ASBRA grejer gratis typ en hemsk brun sammetsnånting och för små jeans.
 
PLUS att jag hittade denna tröja när jag idag packade upp mina sista flyttlåfdor (lol) Asfet iaf, fick den från petter som köpt den billigt från nån asiat. Funderarpå om man vågar ha den eller om alla blyga textilbrudar kommer flippa?? OBS mitt hår är ivägen men det är lite mangarumpa. 
 
 
Nä, är mest snigg såklart. Vad kan man göra. Tittar på Torka aldrig tårar och lyssnar på Shad – I Get Down som är min bästa hiphop just nu iaf. 

10 oktober, 2012

 
Ikväll blir det Dallas, Irgens 5-minuters kladdkaka, Nero och Umeåsaknad. xoxo

Projekt Tali: Hjälm och handskar

Jag startade ju hjälmprojektet med att göra ett mönster via programet Pepakura, som är så episkt bra att ha när det kommer till cosplay och rustningsbyggande. Man skriver alltså ut mönster på pappret och sedan genom att vika, passa ihop siffororna och limma en massa så har man till slut en grund i papper! Fantastiskt alltså, är så sjukt impad av denna teknik. Ps använd en limpistol annars blir det ett helvete!!
 
Egentligen ska man sedan behandla konstruktionen med glasfiber och massa grejor men eftersom att jag inte kommer att cosplaya min dräkt riktigt lika hårt som de ultimata nördarna så nöjde jag mig med hedeligt tapetklister och papper. Bara gottade in en massa lim och papper några omgångar och så blev det bra och hårt! Akta bara att det inte blir snett och så sen när det torkar in, det blev min :C
 
Sen det roliga!!! Måla!!! 
 
Färgen köpte jag på Hightlight som både har internethandel och en butik på söder i Stockholm! Betalade 50 spänn för 400ml och använde mig att mattsvart, mörkgrått, ljusgrått och silvermetallic. Plus lite övriga färger, kritor och pennor
 
Sandpapprade upp ytan lite så att det inte skulle bli allt för cleant också. Inte helt klart än, men på god väg!
 

Sydde även upp ett par handskar med tre fingrar, som quarians då har. Lite obekvämt och läskigt, men är nöjd! Nästa månad (när jag fått pengar ehe) ska jag beställa hem tyget till klädedräkten och resten av detaljerna, TAGGAD och glad över hur bra det har gått hitills! Är uppe i $164.00/1100kr än så länge. 


STOCKHOLMSHELG, JAZZ, BRÖST

Åkte till stockholm i nytt läppstift, på en gratis random buss med bjudfrukt! Diggar bjudfrukt.


Fikade, träffade skrikande barn, myste, stressade


Och gick på fem olika jazzkonserter! Bäst var Gretchen Parlato och världens sötaste japanska Hiromi. Var också i studion på kulturhuset och hörde Julia Spada, mumma.
 
Höst vare. Igår kom vi tillbaka till Katrineholm för att dö av trötthet i sängen till Centralskolan, och nu är jag hemma i Gamleby igen. 
 
Köpte sprayfärg också! Till mitt Tali-projekt, grått grått grått, rustningssilver och lite svart. TAGGA börja jobba i eftermiddag.
 
Och ett bröst! Bröstmugg. Emma, tänkte på dig. (Självklart är det också ur bröstvårtan man ska dricka ur)

05 oktober, 2012

 
Nu åker jag till Stockholm, ännu en gång! Jesus vad jag älskar att bo i söder, det är nära till exakt allt. Det kommer bli en fet och troligen mycket uttröttande helg.. Tar swebus, kommer fram runt elva, sover i en okänd lägga hos Jonn, göra spännande inköp av material till cosplaydräkten, sedan barnkalas, Gretchen Parlato på jazzfestivalen, hiphopjaxz på kvällen med Julia Spada/Samson for president/adam kanyama. Söndagen fortsätter med grymma japanska Hiromi på konserthuset. Crazylife. 
 
 
 

Nytt projekt: Tali´Zorah cosplay

 
Detta är var jag har gjort idag! Klippt, klistrat, skurit, vikt, limmat. Och nu är min hjälm i papp helt klart! Den ska utgöra grunden i en hel cosplaydräkt och imorgon ska jag börja tjocka på lite textur och färg och sånt. Kommer bli episkt bra! Här är målet om ni underar: Fantastiska vackra Tali´Zorah vas Normandy, spelkaraktär från Mass Effect. Stay tuned!