SNART SMÄLLER DET!

Foto och redigering; Petter Malmehed
Sakta sakta börjar jag bli mer och mer nervös, och nu är det tjugotvå dagar kvar! Det jag fruktar för är att jag åker till Lund en vecka innan och är borta åtminstonde fyra dagar, ursh ursh oj vad jag inte är klart med allt jag borde! Alla modeller har jag bokat iallafall, och att få jobba med superduktiga snygga brudar (och en kille) är bäst. Inför årets visning har jag en blandning av modeller som gick för mig under förra kulturnattavisningen, och visningen på fashion week, men också en ny modell som jag tror att dom flesta av er kommer att känna igen! Det är duktiga och ruggigt vackra Ebba Zingmark som också kommer härifrån Umeå, och det blir det spännande att jobba med någon som faktiskt kan det här på riktigt!
Nu ska jag unna mig att umgås med folk i helgen, men bio ikväll och valborg imorgon och sen bär det av hemåt igen till arbetsbordet! Kramar

MIN FÖRSTA LEOFLÄCKADE GREJ URSH

Nya dunderfavoriter, jag lever i dessa även om det är molning som idag. Inte för så många pengar på H&M! Tittar ni noga ser ni den lilla stämpeln bakom glaset som vittnar om dåligt barnarbete under dåliga villkor men fuck världen jag är snygg iallafall woho.
edit och svar på anonym kommentar: nej, inte ce-märkningen, Made in China!

FINA MJUKA TJOCKA BÄSTA BIRKFÖR ER SOM INTE HAR MÄRKT DET ÄR KATTER DET BÄSTA JAG VET. FÖRSTÅR NI?

 

 

 

 


MAN SER DET FRÅN MÅNEN

För er som inte går i skolan eller börjar skolan sent, lyssnar på morgonpasset på P3 klockan åtta för familjen! Familjen på facebook är den roligaste jag vet på facebook. Morgonpasset är det roligaste jag vet på radio. Bra kombo! Nu ska jag dricka kaffe och snart cykla mot min skolbuss och imorgon ska jag se Rödluvan på bio och vet ni vem som gör filmmusiken? Inte familjen, men Fever Ray. Som nästan är lika bra.

SÅNTDÄR JAG SER FRAM EMOT JUST NU

Festivaler. I år ser mitt schema ut såhär; om ungefär åtta veckor sätter jag och Kasper oss på ett tåg mot Borlänge och bor på lugna campingen på peace, ser Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Patrick Wolf, Rebecca och Fiona, Bob Dylan, 30 sec´s och en massa annat. I början av augusti (några dagar efter att jag fyllt arton) åker jag till Urkult i näsåker och bor med några ur min klass och har det bra. Mellan dessa kanske jag klämmer in en sväng till Trästocksfestivalen och eventuellt eventuellt eventuellt Emmaboda men det beror på hur livet går. Säg hej om ni ser mig! Jag blir så glad.
Första maj. Bäst, jag hoppas att ni är där.
Kulturnattavisningen. Den ligger på 21 maj, och min visning kommer att hållas på stora scenen på rådhustorget runt midnatt tror jag. Sju otroligt duktiga modeller går för mig iår, och jag har ett jättespännande sammarbete med en illustratör som kommer att premiärvisas också! Om ni bor i Umeåområdet hoppas jag verkligen att ni kommer att titta, förhoppningsvis kommer det att bli grymmaste grymmast på länge.
Bilderna är från min första visning i Maj förra året, och modellern är Kasper Irgens och Jenny Lee Lantto.
Dessa två grabbar. Bäst dom med.

27 APRIL, 2011

Just nu. Spenderar min tid mellan Haga och Mariehem, cyklar mitt i natten, promenerar med Kasper, tittar på fina hus, försöker njuta av våren och det fungerar ibland. Lyssnar sönder Det överexponerade gömstället, längtar efter valborg ute i kasamark och första maj. Kommer förhoppningsvis att kunna fylla tomrum med engagemang och åsikter och grejer, ni får ursäkta men internet, utseende och fenomenet bloggar är inte något jag kan uppskatta just nu för det bara förstör och förstör och förstör.

POPSÅNG (MOT MIN VILJA)

Kjolen har jag sytt om från en hemsk långkjol jag hittade på röda korset (nu är den min favvo, gud så bra det är att kunna sy om kläder), blusen är gammal och från någonstans jag inte minns, och skärpet är från gårdsloppisen i den by min stuga ligger i. Idag har jag min sista lovdag och gör ungefär det jag gjort hela lovet; ingenting mer än att jobba framför symaskinen och lyssna på bob hund. Hoppas att ni har haft det fint!

[att känna alla eller ingenting alls]


PÅSKAFTON UTE I VÅRSOLEN

Igår firade vi påsk hemma hos min pojkväns familj! Vi grillade massor, målade katt-ägg, och jag satt fast under världens mysigaste katt. Det var så sjukt fint väder och varmt och precis vad jag behövde just då, och precis det jag älskar mest med att få bo på mariehem sådär ibland. Jag fick förresten en cykel också, av min pojkväns mamma. Ljusblå och fin.

23 APRIL, 2011

Jag har nya snygga glasögon från H&M, lockigt hår och blommig kjol. Nu tar jag bussen i umeås tjugogradersvärme hem till min pojkvän för att fira påsk med hans familj. Hoppas ni får det fint!

MITT APRIL 2010

I april förra året såg jag ut såhär, nästan exakt likadan som ett år tidigare alltså. Vad tråkig jag var med mitt hår! Fast det är jag ju fortfarande, ursh. Men, jag satt mycket i solen och fikade och sånt.
Myste hemma hos min pojkvän med hans katter
och fotograferade honom (pojkvännen alltså, inte katterna) i skolans fotostudie. Ni lite nyare läsare ser nog att han ser rätt annorlunda ut än nu, men det är samma grabb!
jag sydde och planerade och jobbade inför min allra första modevsining och var stressad till tänderna men fan vad kul det var!
träffade kasper ibland
började använda den här grymma bodyn jag köpt på beyond retro en gång
jag knep en fantastiskt regnjacka från vännäsby returcentrum som alla mina kompisar också suktade efter
i april myste jag mest i allmänhet och var kär och så, och det var väldigt bra

MITT APRIL 2009

Jag är en otroligt nostalgisk människa, som älskar att titta och tänka tillbaka på vad som hänt, vad man gjort,
vad man tänkt. Så här har ni mitt April för två år sedan.
Jag var femton år och gick i nian men fladdrande känslor och dåliga val.
Jag var mycket inne i Umeå den här tiden, lyssnade på Broder Daniel och njöt i solen
En del av tiden spenderade jag i Strömbäck, drack veganlatte och tyckte om någon
Jag och Eva umgicks nästan jämnt, speciellt på bokcafé pilgatan över te och veganbullar. April är alltid den månaden då jag bryr mig mest om jag vet inte, allt, så jag brukar ofta ta den månaden undermedvetet som vegan/vegmånad. Eva var bra iallafall och vi pratade killar rätt mycket om jag inte minns fel.
Jag hade väldigt kort lugg och inga ögonbryn alls nästan, och kort kort svart page!
Jag lyssnade bara på Kent
Och såg ut såhär när jag fikade än en gång på bokcafé pilgatan
Jag gick i nian och var fruktansvärt less på allt som hade med Vännäs att göra, men jag hade det kul ibland också och speciellt med Emelie och fina Sofia som inte bor här längre. Appropå det ska jag få träffa henne i sommar när jag åker på peace and love och det kommer bli grymt. Har ni tänkt på hur många som egentligen försvinner från våra liv sådär? Blir plötsligt gamla och flyttar iväg för att göra något av sina liv.
Vi satt ofta och mycket på stan också och åt rullkebab och mjukglass och allt vara bra.
Och så träffade jag Petter för första gång.

21 APRIL, 2011

T-shirt från Monki, jeansen är mina favvo från cheap monday, jackan är second hand tror jag, detsamma för kepan. Skorna är mitt bästa skofynd, från weekdays fyndtält på trästocksfestivalen och jag tror inte att jag betalade mer än trettio spänn!

23:45


jag älskar det vilda i hans behov, i att behövas så intensivt. Han är den enda jag dras till som jag kan prata med utan att fasa för att tystnader ska uppstå, som en öde motorväg rakt igenom samtalet

MÅNDAG OCH FÖDELSEDAG

I måndags var jag på födelsedagfest med en hel massa folk, och för en gångs skull med mig kameran för att jag får sammanbrott ibland över att dom enda bilderna på min blogg bara är på mig själv. Fast hur kul är det med kalasbilder av folk man inte känner? En grej jag gillar med alla bloggar jag läser är att dom ofta känner varandra och oftar fotar varandra och umgås med varandra och så. Ingen av mina vänner har bloggar och det är trist! Iallafall...
massor med fika fick vi, som var det första och typ den enda jag åt den dagen, inte bra men gott. Socker i mitt hjärta. [den undre bilden är Cornelias]
Magnus var den enda som ville fastna i min kamera
Och födelsedagsbarnet Henrik som fyllde sjutton år! Jag minns när han var tretton.
Och Kasper på ett hörn när han pratar väldigt exhalterat om något coolt, säkert Klungan.

20 APRIL, 2011

Haft några fantastiska/förjävliga dagar och med tusen blandade känslor och tankar och skit isolerar jag mig nu ensam hemma i några dagar med bara MTV och jobb som enda sällskap. I tisdags kom bästa Kasper hem till mig, måndagens morgon var hur bra/hur dålig som helst och jag var ungefär hur sliten som helst. Igår beslöt jag något väldigt viktigt, nu får vi se hur framtiden ser ut för jag vet verkligen ingenting. Jag har varit väldigt nära att radera den här bloggen också, men kom fram till att det var dumt. Men jag vet inte hur kul och roligt och inspirerande och intressant jag kan förmå mig att vara en tid nu framöver, men jag får se. Jag är inte säker på någonting just nu. Men vi hörs, kramar.

IDAG; RUNDA GLASÖGONFUNDARINGAR


MITT VÄNNÄS

Såhär ser mitt hus ut när man kommer gåendes från vägen. När vi köpte det var min mamma inne i en antroposofisk period och ville ha massor med färger så det blev lite för mycket, iallafall för min smak. Men fint ändå! Jag bor ungefär en kvar med cykel från centrala vännäs, och fyrtio minuter med buss till Umeå. Ibland känns det som om jag bor tusen mil från alla i hela världen men nu för tiden känns det mest skönt att komma hem till lugnet och landet.
Om man vänder sig om ser man våran åker. Den här bilden tog jag för tre dagar sedan, nu är all snö borta från hela åkern!
På andra sidan huset ligger umeälven där isen just sprack upp. Jag vaknar av allt knak på nätterna ibland.
Här är vår landsväg där jag cyklar för att komma till bussen.
Här med, fast åt andra hållet. I det gula huset där framme bor det en svart kattmamma som alltid får små ungar på våren, jättefina och mjuka och bäst.
Just nu bor det en massa svanar på åkern, det är tjugotvå när jag tittar ut från fönstret nu så det kommer bara fler och fler hela tiden.
Appropå katter så hittade min mamma en död katt här vid järnvägspåret häromdagen. Jag var inte med och det var väldigt bra. Jag har börjat tycka om katter alldeles för fina på sista tiden.
En fin ladugård som inte är vår men grannens. Här bor kattmamman med sina kattungar på somrarna.
Det finns en gammal nerstängd lanthandel här också.
Tolv stycken fina vita.
Här flög fyra tranor över mig, dom kom hit igår och stannar max två dagar innan dom flyger vidare så jag hade tur!
På vägen hem träffade jag en annan grannes katt.
Han heter Findus eller Wiskas ibland jag vet inte riktigt. Men orange och randig och fin.

FINA AVSKED OCH SÅNT

Mikus avsked till Bou under An Cafés avskedskonsert 2007
& Broder Daniel Forever. Speciellt början och slutet. Slutet mest. Ett avsked det med, minst sagt.

13 APRIL, 2011

Idag är jag hemma och sjuk, äter napoleonbakelser och dricker kaffe framför symaskinen.

11 APRIL, 2011

Allt är second hand! Jag har i princip inte köpt nyproducerade kläder på tre månader och det verkar hålla i sig! Blusen är från en loppis i Kramfors och shortsen hittade jag på noliamässan i höstas tror jag. Jag har enbart hästsvans nu för tiden också för mitt hår har blivit hur långt som helst och sådär fint och amerikaskt femtiotals collage-aktigt. Rosett hade jag i också men det syntes inte så mycket.
Idag var det 15 + och jag satt i solen med Kasper och åt lunch och spanade på en ny sommarcykel! Jag måste börja ta med mig kameran till stan nu när det faktiskt är ljust när jag slutar skolan, för bilder på bara mig är ju inte så spännande! Kram

9 APRIL, 2011

Idag har jag gått på stan i solen, köpt en webcam, myst med min pojkvän och nu ska vi snart ner på stan igen för att fika med lite vänner

NÄ, HELT SVART ÄR JAG NOG INTE ÄNDÅ

jag har plockat fram mina gamla tights jag hade när jag var ungefär fem år, en aning korta i benen kanske men rätt grymma ändå
läser denna och förbereder mitt PM-tal i svenska nationella
packar i den här från gudrun sjödén
äter sånt här, och gärna cheescake också.
Och såhär glad är jag faktiskt, iallafall från och till! Igår var jag på hamnmagasinet och såg min pojkväns bror spela med sina band, och om tio minuter ska jag gå till bussen för att spendera lite tid på umeås glassfestival! Ha det fint, så hörs vi sen när jag har lite mer att säga.

INSPIRATION TILL ATT FLYTTA HEMIFRÅN

ur senaste numret av Gård och Torp

VARFÖR ÄR JAG BARA SVART PÅ VÅREN?

Västklänningen är beyond retro har jag för mig, eller nån annan second hand. Tröjan under är H&M, och solglajjorna är mitt största loppisfynd, för en enda krona! Nu är det massor med vår ute också, fast jag klär mig i mer svart än någonsin, lite tråkigt kanske. Men jag är trött och totalt utan energi så det är okej.

I AM PRETTY BLACK RIGHT NOW, YUP


MÅNDAG, TRÖTTHET, ÖNSKETÄNKANDE

Vad jag borde göra
- skriva pjäsanalyser x2
- skriva en uppsats om feminism under upplysningen
- förbereda mig inför nationella i svenska B
- sy och förbereda inför visningen
Vad jag gör
- är ledsen rätt ofta
- saknar min pojkvän och K
- läser Camilla Läckberg
- syr saker som inte har det minsta att göra med visningen

(FEMTON SEKUNDER AV ALLT)

foto: Herman Dahlgren
Mitt synsätt har spruckit upp
och fått nya lösa sömmar
fanfanfan vad bra det var.

EN FÖRSTA DOS AV UMEÅ OPEN

Igår; Att se Annika Norlin på håll men inte våga gå fram och säga hej, väärt, koffein,Säkert! bredvid fulla fjortisar och kasper, dansa fastän hjärtat brister, en bit fantastiskt kort Daniel Adams Ray, sån trängsel som bara finns på festivaler, en liten snutt med äkta snook, bra umgänge, dåliga händelser, såjävlaarg, möte med bloggläsare woho i love you aaaall puss puss, trång buss hem.
Idag; Fable 1 i sängen, förpeppa med pizza på stan, och sedan BOB HUND!!!
Lova att säga hej om ni ser mig ikväll! Jag blir så jäkla glad ska ni veta.