BEHOVET ATT BEHÖVAS

Vi lever i ett överflödssamhälle. Ingen behövs egentligen på riktigt, allt och alla går att byta ut till något eller någon annan. Andra finns hela tiden där för att ta din plats om du faller bort. Människor behövs inte längre. Inte konstigt att man känner sig överflödig ibland.
Samhället ju ungefär detsamma som interaktionen mellan människor, och det gör ju att vi mer eller minde tvingas att ta del i det "samhälle" och skapa oss egna relationer. Människor dras till andra människor för att de inte klarar sig själva tror jag. Vänskap är aldrig helt osjälvisk, man gör alltid någon för att få något tillbaka, och det är bara naturligt. Kärlek är det definitivt. Ömsesidiga relationer, behovet av varandra, törsten efter närhet (inte bara sexuell närhet alltså, närhet i den bemärkningen att vara fysiskt nära någon behöver inte alls ha med sex eller sexuella känlsor att göra) är något alla behöver.
Jag tror att önskan man har om att själv vara behövd nog samsas med en önskan om att inte behöva andra i den utsträckningen man faktiskt ofta gör. Inte för att den cirkeln fungerar så bra i praktiken kanske, men jag känner igen mig otroligt mycket. Fattar ni vilken lättnad det skulle vara att inte känna att man behövde någon i hela världen. Att inte behöva tänka på känslor och relationer och vänner. Så det blir nog så, att man vill att andra ska behöva en tillbaka, så att man inte blir ensam och löjlig kvar.
Jag behöver människor, kärlek, vänner, närhet, godkännande, uppskattning, och allt det där. Hela tiden, och extremt mycket. Inget får mig att må så dåligt när jag misstänker att jag inte är önskad, att jag inte är riktigt behövd eller att jag är istället för någon annan. Ett substitut för någon annan, någon annans kärlek, någon annans vänskap. Inget får mig att må så dålig när jag behöver någon som inte behöver mig tillbaka.
Att inte vara just oumbärlig tror jag riskerar att vi känner oss överflödiga. Och att känna sig överflödig är nog det värsta som finns.

TITTAR PÅ, LYSSNAR PÅ;


29 MARS, 2011

Om tre månader sätter jag och Kasper oss på festivalbussen mot Borlänge och det är ungefär det som gör att jag orkar fokusera mig på något, orka något, göra något. Det kommer att bli en grym sommar. Helt plötsligt så är ingenting som det brukade vara. Det känns som nyss och längesen samtidigt. Så tycker jag det går för snabbt medan jag längtar till datum alldeles för långt fram i tiden.

TUTORIAL; ATT SY IN ETT PAR JEANS

Ni vet hur det ibland är praktiskt taget omöjligt att hitta exakt rätt jeansstorlek? För min del så brukar jenas alltid passa fint över lår och i midjan, men sedan vara jobbigt bylsiga längre ner. JAG HATAR BYXOR SOM INTE ÄR STUPRÖR. Jag ogillar det verkligen, både på mig själv och på andra, att ha stora påsar kring vaderna. Ursh. Men men, hjälp finns att få, woho.

För några veckor sedan köpte jag dessa par helt vanliga svarta cheap monday´s. Som ni ser, alldeles för stora kring benen.
Det du behöver;
- ett par jeans
- knappnålar
- en vass och bra sprättare
- en märkpenna, vit för mörka jeans och mörkare för ljusare. (Då märkpennor oftast är vita eller blå så får man ibland använda något annat än den blå för ljusare jeans, eftersom jeans oftast är just blå.)
Gör såhär; Vänd jeansen ut och in, och hitta igen vilken sida (inneben eller ytterben) som denna sömmen finns. Den ska vara fristående, och alltså inte fastsydd i resen av jeansen. Oftast finns den på ytterbenet.
Inte denna ovan alltså, som kallas för fällsöm och sys med speciell pressarfot. Var inte där och pilla, det går aldrig att få snyggt igen! Om man har our kan en del jeans ha båda sömmarna som fällsömmar, men det är inte speciellt vanligt, och aldrig på cheap monday´s.

Börja med att sprätta upp fållen längst ner. Bensömmen behöver du inte sprätta upp om du inte vill, men om du gör det så kom ihåg att overlocka, alternativt att sicksacka noga. Mät sedan hur mycket du behöver sy in jeansen. Oftast är några få centimeter nog, se till att inte sy för mycket så att du inte får igenom foten!
Märk sedan in med märkpennan exakt hur du ska sy. Sömmen måste allså gå in i den riktiga sömmen, så att inga konstiga hack och bubblor bildas. Jag sydde ungefär upp till mitten av låret, men prova ALLTID jeansen innan så att de blir som du vill ha dom. Sedan är det bara att sy med raksöm! Hur lätt som helst.
Vik sedan in fållen igen, och sy en enkel raklinje från jeansen RÄTSIDA, så att sömmen går fint in i jeansen grundsöm. Sedan är det bara att göra samma sak på andra benet, och sen är det klart!
Mycket bättre och mycket thightare. Såhär ska riktiga stuprör se ut!

NÅGOT JAG GILLAR


26 MARS, 2011

Häromdagen tittade jag och Petter på dokumentärfilmen Broder Daniel Forever, (som förutom att vara en fin och lättgråten film) också peppade mig att ta fram min gamla vårjacka, även kallad BD-jacka då den är från mina gamla goda dagar som BD-fan! Petter hade turen att hitta ett tygmärke med broder danielloggan på stan för några veckor sedan, det fick jag och nu är min BD-jacka en riktigt BD-jacka!
Med vårjackan framme måste man ju klä sig vårigt också, och som vanligt när solen kommer tillbaka återgår jag någon månad till att nästan enbart lyssna på svensk pop. Här får ni min vår-lista med den bästa musiken att lyssna på när det börja bli varmt! Min t-shirt är från långt tillbaka, röda hängslen från loppis och randig fin-scarf jag köpte av Agnes förra våren. Jeansen är från cheap monday.

HUR KUNDE JAG TVIVLA OM ÅRET PEACE?

Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf Jag ska få se Patrick Wolf

23 MARS, 2011

Idag har jag snurrat runt på min skola och jobbat med ett manus jag och några till ska sätta upp på vår caféscen om några veckor. Det var trist väder ute och jag har varit otroligt sömnig hela dagen så jag har enbart på mig superbekväma kläder och lyssnat på Imperiet, bäst.
Sammetsjacka: Second Hand
Tröja: Herravdelningen på dressman
Grå tröja under som inte syns alls: Monki

NYA (GAMLA) PROMENADSKOR, 50 KR


I JUNI, DÅ SER JAG HAN HÄR MINSANN


22 MARS, 2011

Min nya loppisfyndade blommiga blus jag hittade när jag var med min pojkvän och en killkompis på loppis häromveckan. Bältet är från en loppis i närheten av min stuga, och jeansen är cheap monday.

20 MARS, 2011

Jag har länge varit frustrerad över att alla andra förutom mig alltid hittar superfina kläder, solglasögon och skor på H&M. Jag har i princip aldrig hittat något annat än basicplagg, och aldrig någon av de där fina blusarna som alla bloggar jag läser alltid fyndar på rean. Men häromdagen när jag gick en tröst-shopping runda på stan efter en jävligt dålig dag hittade jag denna vita, enkla, fina, v-ringade blus. Fin!
Jeansen är gamla cheap monday jag hittat second hand i piteå. Jävligt bra fynd det med, då jag aldrig efter det hittat bra jeans på weekday.

FÖR KÄRLEK ÄR DET BÄSTA SOM FINNS


SHARING DIFFERENT HEARTBEATS


19 MARS, 2011

Snart återvänder jag med ~förnyande krafter~ som man säger hoho. Jag har haft en sjukligt dryg, jobbig och kul vecka! Jag hoppas att ni som haft möjligheten att se ettornas projekt gjorde det, för årets föreställning var ruskigt bra! Nu är det helg och jag har inte gjort speciellt mycket mer än att titta på James Dean och kvinnoförnedrande filmer med min pojkvän som är bäst i världen. Idag har vi varit med varandra i 21 månader också.

SÖMNADSINSPIRATION!


DREAMS UNDER WATER

källa

SÖNDAG 13.3.11

Bild lånad av duktiga Marlene
Igår var jag på scharinska och lyssnade på Lars Winnerbäck på en meters avstånd. Så himla fin och bra. Det var förresten Söndag 13.3 också, och ni som lyssnar på lasse vet ju vad det betyder.

11 MARS, 2011

Nu åker jag iväg till min stuga resten av lovet, för att iallfall känna av att det har varit något som kallas för lov. Jag har jobbat kontant varje dag från känns det som, men uj vad jag har hunnit mycket! på söndag kväll kommer jag dock hem och ska se denne stilige mannen ovan på en VIP-spelning med bara tvåhundra personer på en klubb här i Umeå. Blir bäst!

LÄNGTAR EFTER VARMARE VÄDER

Jag hittade den här tshirten långt in i min garderob idag, jag har inte använt den alls sen jag köpte den i artistshopen på peace and love förra sommaren. Fin är den!
Tights från H&M

HÄR JOBBAR JAG NUFÖRTIDEN

I dagarna har jag och min pappa tömt en del av vårt vardagsrum för att ställa in ett nytt fantastiskt stort sybord, hyllor och skapa en massa plats för mina grejer! Jag har halvt avlidit av att behöva jobba inne i mitt rum som varken har bord eller ordentligt med plats för tyger och lådor. Jag var tvungen att damsuga golvet varje gång innan jag skulle börja jobba för golvet var den enda platsen som var tillräckligt stor!

ROLIGA SAKER NR. 1

En bekant kommenterade frågeinlägget jag postade häromdagen (som ni förresten gärna fortfarande får svara på) och sade såhär; "Tycker bloggen visar en lite lugnare och seriösare sida av dig men det tycker jag inte är dåligt"
Jag funderade över det en del, och det är nog väldigt sant. Jag är inte ett dugg lugn egentligen! För några månader sedan undrade någon om hur min humor var, men jag glömde bort att svara på det. Men shit, jag hoppas att jag inte verkar som nån total torrboll? Okej, jag ska dela med mig lite av  min humor.
Nummer 1, Den roligaste personen jag vet.
Svar: Nelly. Ni kaske känner igen henne för hon gick modell för mig under fashion week. Jag känner henne inte, men brukar gå in på hennes blogg när jag är arg/irriterad/sur etc. för det är så jävla rolig så att jag dör. Rolig grej; hon är sjukt snygg, plus sjukt rolig vilket är en sjukt ovanlig kombination. Lite sådär att man blir förvånad eftersom iallafall jag är vad vid att för snygga personer = pantade
Urval av roliga saker jag har sparade på min dator från Nellys blogg:

08 MARS, 2011

Se till att ät semlor och tänka på era mammor och systrar idag. Jag har bara jobbat jobbat jobbat ända sedan imorse och har inte hunnit någonting. För ett år sedan var jag på feministfestival med Sandra, det var fint och kul och jag var hundra gånger sämre än jag är nu på att klara av att vara social utan att flippa ur och tänka för mycket. Och det är ju bra iallfall.

07 MARS, 2011

Idag var min första lovdag och jag har lyssnat på Jonas Gardells böcker hela dagen, druckit chailatte och sytt ett par short, och några tråkiga sömmar på min ryggklänning jag har jobbat med i säkert tre månader. Vad praktiskt det vore om det var lika roligt att sy saker som inte syns som att sy fina detaljer.

ATT PLOCKA VIDEKISSAR OCH SÅNT


06 MARS, 2011

Jag har blivit så osäker på det här med bloggandet. Jag har tappat kollen på vad det egentligen är vad jag vill ha ut av den här bloggen, på vad jag vill rikta in mig på och vad jag håller på med. Egentligen ogillar jag ju den bloggtyp som enbart består av egobilder och kläder, och det känns som om jag rätt så hårt att fastnat i den nitshen. Samtidigt har jag så sjukligt svårt att ta mig för att te.x skriva något annat. Detta leder alltså till att jag har total bloggtorka eftersom jag varken har någon koll på vilken typ av inlägg jag och ni vill se här, och så har jag heller inte någon motivation eller inspiration. Så om ni vill får ni väldigt gärna svara på en sån här läsar-lista som snurrar runt bland bloggarna just nu. Bara så att jag får en humm liksom.
Ps, Även om ni kanske känner mig privat får ni väldigt gärna skriva en kommentar.
1. Hur gammal är du?
2. Har du en egen blogg?
3. Minns du hur du hittade hit?
4, Hur tror du att jag är som person? Alltså hur uppfattas jag genom den här bloggen.
5. Vad är det roligaste  du vet att läsa om här?
6. Vad borde det finnas mer av, och vad borde det finnas mindre av? Är det något som är helt genomdåligt?
7. Skulle du sluta följa min blogg om jag väljer att förändra den här bloggen?


VÅRSOL, VÅRDAG

Att solen är tillbaka är ungefär det bästa som har hänt på ett halvår.  Häromdagen hade jag ungefär noll lektioner och satt istället i solen utanför min skola med min fina och bra klass.
Förresten, känns det inte som om bildkvalitén på blogg.se har blivit sämre? Jag gör exakt samma med mina bilder som förr, men de blir bara grynigare och grynigare. Är det någon som har ett bra tips för att anpassa sina bilder så att de fungerar bra på bloggar?

NYTT, FINT OCH INFÖRSKAFFAT

Idag när jag gick en sväng på stan och snabbt kikade in genom KappAhl´s barnavdelning, och hittade den här tröjan! Jag har varit ute efter något liknande sen jag såg denna på  Sandra Beijer, och har letat i säkert två år efter den. Sandras kommer från Filippa K, men säljs inte där längre. Så nu är jag glad. Och visst är den fin? Prefekt att ha nu när det börjar bli lite varmare.
Jeansen köpte jag förresten häromdagen också, vanliga svarta från Cheap Monday.

04 MARS, 2011

Imorse försov jag mig och missade min skolbuss. En bra grej med det var att det var helt ljus och full vårsol när jag gick från min buss till min skola. Såhär ser det ut påvägen. Umeås tågsystem! (bild tillängnad Alex)
När man ska till min skola går man över en lång bro som kallas för kanelbullebron.
Njöt i solen. Så jäkla skönt så att jag dör
Min skola (Midågårdskolan) ligger på ett gammalt militärområde, med massor av snygga hus
Ett av dom är Profilteatern som är en teaterförening som sätter upp sjukligt bra pjäser som vi i teaterlinjen får gå på gratis <3
Just nu håller vi på med att ljussätta ettornas projektarbete som kommer att sättas upp om några veckor. Ni som ska, eller funderar på att börja på midgård ska veta att ettornas projekt är en av de roligaste grejerna man gör! När vi satte upp vår föreställning "Karantän" för precis ett år sedan var jag helt uppåt väggarna stressad, men väldigt väldigt peppad och glad! Att få jobba med alla andra ettor, att följa processen från manus till färdig pjäs, ehrwwr vad kul det var. Här är ett inlägg från då förresten!
Det jag ville komma till var iallfall att det alltid är teatertvåorna som sätter ljus på dessa projekt, och nu är det vår tur!
Alla rån och lampor! Nu har jag lov en vecka, men veckan efter det kommer jag att vara i skolan från 08:20 till 23:00 varje dag för att programera lampor och sköta ljusbordet under föreställningarna. Tjoho!

FREDAGSINSPIRATION, SKOLA, VÅRVÄDER


TOP FEM ARTISTER JAG VILL SE LIVE

Jag är en väldigt nostalgisk person, och musik gillar jag speciellt att gå tillbaka till! Här är min topp fem artister som jag vill se live någong gång i mitt liv.
Finns det något band ni sådär nästan skulle kunna döda för att få se?
1, The Knife
Mest för att det vore det häftigaste konserten jag nånsin skulle ha varit på tror jag, för att deras musik behövs upplevas live och för att det skulle vara sjukligt grymt. För två år sedan såg jag Fever Ray (Karin Dreijer, systern i The Knife) och det är en av de bästa konserterna jag sett.
Favoritlåt; The Knife – Like A Pen
2, Tokio Hotel DOCK innan 2009
Deras nya skiva Humanoid ger mig ingenting och inte heller hur de presenterar sig själva nu för tiden. Jag vill ha Tokio Hotel med sjuttonåriga Kaulitztvillingar, och inga andra skivor än Schrei och Zimmer 483. Gärna ska konserten vara helt på tyska också, utan de vidriga engelska versionerna. Det skulle vara något det!
Favoritlåt; Tokio Hotel – Wenn Nichts Mehr Geht
3, Broder Daniel
För hur och vilka dom var för mig när jag var femton år.
Favoritlåt; Broder Daniel – You Bury Me
4, Imperiet
Så jäkla tufft det vore att se hela Imperiet samlat igen, men tyvärr går ju inte det eftersom det bara finns kvar två av medlemmarna i bandet. Men åh, alltså. Förrförra året på Peace and love såg jag Thåström för första gången i mitt liv vilket kändes overkligt under ungefär en vecka efteråt. Fantastiskt.
Favoritlåt; Imperiet – Du ska va president
5, My Chemical Romance
För gamla tider!
Favoritlåt; My Chemical Romance – Cancer

THANK YOU SPACE EXPERT


1 MARS, 2011

Har så himla fina vänner. Horoskopet i månadens elle säger såhär om mig; "din vänkrets börjar äntligen vakna ur sin dvala" och det känns så sjukt rätt. Idag har jag promenerat i marssolen (man kan säga marssol nu!!!), druckit varm choklad och ätit bullar med Kasper och hans katt.
Så himla bra dagarna är nu.

DET ENDA JAG LYSSNAR PÅ JUST NU