Om cosplay!

De senaste månaderna har jag insett hur enormt stort och fint cosplaynätet är över internet. Hur mycket gemenskap som finns bara genom att man är några stycken som diggar att bygga hjälmar och pilla ihop vapenhölsters!! Det är fint! MEN som vanligt när det gäller mig så blir jag så less på mycket också. Cosplay kan varkligen vara huuur imponerande och mindblowing och galet som helst men när det är fel så är det verkligen FEL. Felfelfel ursh.
 
Största problemen med dålig cosplay:
 
- Att använda material som inte är tidsenliga, liksom, om man ska göra någon som te.x Ezio från assasins creed, 1500-tal, italien, använd tyger och finnishes som fanns då! Do your research man! Att använda plastig polyester är inte okej, det kommer se fantastiskt mycket bättre ut med grövre tyger som te.x lin eller ylle.
- Att använda glansiga/skinanade tyger, vilket gör att vad som helst ser billigt och oäkta ut. Självklart kan det vara meningen ibland, men om man tänker att plaggen faktiskt ska se ut som att en person skulle bära dem på riktigt (som i de flesta spel/animes) så går glans och plastighet bort! Detta misstag görs i princip alla gånger man köper en "färdig" fabrikproducerad kostym så det är ju inte så konstigt. 
- Att använda för ljusa tyger, även fast det är riktigt enligt kostymen i serien så ser det i regel mer äkta och realistiskt ut om man dämpar nyanserna lite. Speciellt om man ska gå från en tecknad version!
- Att inte funka rent utseendemässigt, tyvärr går ju inte det att påverka så mycket men ibland kan verkligen en hel cosplay falla för att ansiktet och/eller kroppen är såpass olik orginalet. Rätt självklart att asiater = bästa cosplayarna. DOCK så har jag ju löst detta problem! HELTÄCKANDE HJÄLM mmm
 
Fast i slutändan så är ju änså cosplay typ det fetaste som finns.
 

KommentarerNamn:

E-postadress:

Blogg: