Det där med folkhögskola

 
Mm, funderar över det här med att göra det jag har gjort i nästan ett år nu.
 
Bra saker med folkis:
 
- Om man tycker att sociala grejer är svårt så blir man som automatiskt tränad på folkis. Man blir tvingad till att träffa människor man inte känner, tvingad till att prata och hänga och umgås och vara trevlig. OBS mycket bra övning om man tycker att trevlighet generellt är svårt!!!
 
- Man får tid till att koncentrerat jobba, varje dag, från morgon till kväll. Om man har diciplinen att schemalägga sig själv kan man komma sjukt långt, om man inte har det är det dock lätt att skabba ihop.
 
- Man får tid till sig själv. Nä ursh det lät lite väl mindfulness-aktigt, men ja, man får iaf tid till att tex. träna regelbundet/skapa lite bra rutiner/ha egentid man inte har om man bor hemma eller med sin kille/sånt där
 
- Man får tillgång till enorma mängder material/maskiner/kunskap som hjälper en att bli bättre. Jag har tex. blivit kär i industrioverlocken vi har här i ateljen, damn vad snabbt och smidigt det går. 
 
- Folkis är en bra mellangrej, innan man flyttar hemifrån på riktigt och skaffar lägenhet i en ny stad, helt egen ekonomi, helt eget liv. Rätt skönt, speciellt om man som jag kommer direkt efter gymnasiet.
 
- Man får tillgång till feta material/maskiner/kunskap som är svår eller dyr att få på annat sätt
 
Dåliga saker med folkis:
 
- Det kostar jobbigt mycket. Speciellt om man läser något estetiskt som sömnad för då tillkommer huur mycket som helst i materialkostnad. Jag betalar ca 6000kr/m. Om man desutom är under 20 får man inte heller CSN-lån tjoho.
 
- Man är aldrig helt ensam eftersom att det är folk överallt, man hör alltid någon spela musik eller prata eller ligga eller what so ever. Det är alltid någon som snackar med en eller spelar kass musik från rixfm.
 
- Man är samtidigt rätt ensam också, eftersom att man inte har några truly vänner och det tar tid att skaffa det i en helt ny grupp med människor
 
- Man tappar en del kontakt med folk hemma. Tror att det är en rätt naturlig grej men såklart tråkigt och jobbigt också.
 
- Man kan ha oturen att hamna med folk man inte alls har lust att hänga med. Bara det liksom. Det jag saknar mest här nere är att inte ha en bästa vän jag kan åka hem till och vara halvskabbig och ligga i en soffa och titta på film och äta godis. Så himla vanlig grej men man saknar det mer än allt när man inte har det nära.
 
MEN:
 
- Alla borde ändå göra det. Bara för att prova och lära sig saker och tvingas till att prata om saker man annars inte skulle ha valt att prata om, bara för att jobba jävel för att sen kunna göra vad man egentligen vill. Det är så himla värt det.

Kommentarer
Postat av: Emmzor Lizor

Åh, jag drömde inatt att jag hälsade på sig på skolan! Det var asnajs och du hade den coolaste trailern till kollektion. Jag vet inte riktigt hur videon skulle kopplas till kläder, men den var ACTIONPACKAD. En lärare som klättrade från toppen av ett träd ner mot marken (med huvudet först)och balanserade på lina till ett annat träd. Allt med överdrivna ljudeffekter. Under tiden höll hon ett motiverande tal och drog med sina elever in i en jordhög. Ut ur denna studsade sedan en jordbuss! De drog väl på äventyr någonstans medan du och jag hängde i ett kallt övergivet hus (ok, det var typ ditt elevhem). Väldigt shabby chic. Miss u.

2013-03-03 @ 09:37:33
URL: http://snut.blogg.se/
Postat av: karre

Fett värt inlägg, blir nästan sugen

2013-03-06 @ 00:21:26Namn:

E-postadress:

Blogg: