HEJDÅ/FÖDELSEDAGSFEST

 
Igår bjöd jag ett gäng till min stuga för att grilla, nattbada och hänga! Lite som en kombinerad hejdå och födelsedagsfest typ. Och imorgon fyller jag 19 år! puss

26 JULI, 2012

 
En fin kväll häromdagen, fet solnedgång och bra sällis med en bästa vän jag inte träffat på hela sommaren typ!
 

DANMARK ELLER NÅGOT


20 JULI, 2012

 
Går på jazzfestival i Århus, dricker billig öl och fyndar på dansk genbru. Hemma igen på måndag!

EN JÄKLA MASSA BOKFYND PÅ SISTA TIDEN

En hög Murakami som nyss damp ner i min brevlåda (+ kafka på stranden men den läser jag just nu)
 
Narniaserien, fyndat på loppis för tjugo spänn för allihop!
 
Här kommer ett riktigt fyndande, tre grymma böcker om textilhistoria och en om hemska färgranna sjuttiotalsbroderier!
 
Tyg överallt är utgiven av Nordiska Museet och handlar om tyg, färg och framställning i Svensk historia. Massor med bilder från museets egna samlingar! Väldigt bra bitar om kvinnans plats i hemtextilen och sådant genusaktigt.
 
+ Levande textil av Erik Janson är ungefär samma sak men med inriktning på traditionella tekniker som vävnad, kardning och växtfärgning. Fina bitar om olika typer av textilt arbete från olika delar av landet!
 
+ Formgivare: folket är en modernare bok som handlar om hur vi idag förhåller oss till designat mode, massproducering och hur man uttrycker sig genom textil på massor med olika platser i samhället. Kulturhistoria! Grym.
 
Textilarbeterskor i Norrköping, mitten av fyrtiotalet.
 
Nylonets genomslag i Sverige och sånt
 
Och till sist, de hemka fantastiska broderierna! Vette fan vad jag ska göra med detta igentligen, men kul att ha är det ju.
 
 

16 JULI, 2012

 
Idag har jag varit på en jäkla lång loppisrunda och fyndat så sjukt bra saker! Bland annat en fulsnygg bräda för femtion spänn och en lika fulsnygg keps för en tjuga! Nu drar jag till Danmark en vecka, puss.

LÄSA, SOLA, MUNSPEL, SOMMAR


07 JULI, 2012

 
Och hej på er, ni som fortfarande tittar in. Jag vet att det är väldigt tomt här men det får det vara. Ni som vill läsa lite mer löjligt och personligt kan titta in på min vardagsblogg (www.eldamedpapper.blogspot.com) där töntar jag mig, lägger ut gifar på katter och klagar på saker! Jag går i funderingar på att ihop den här bloggen med min andra, men att då mest ha den för mina vänner och bekanta. Ni som mest tycker att jag har fina kläder och är söt kanske inte kommer uppskatta förändringen, menmen!
 
Förhoppningsvis tycker jag att det är roligare att blogga efter att jag flyttat i augusti! Puss på er och ha världens bästa sommar
 

EN NY KLÄNNING


FINA NORRLAND