26 JUNI, 2011


Jag har varit borta hela helgen utan dator, så tjii fick ni! Jag har gjort andra värda och bättre saker som att spela en massa tvspel i en liten lägenhet, gå på bio och se den nya xman-filmen, se brutala videos på youtube och ha det allmänt nice. Imorgon sätter jag och Kasper oss på bussen mot Borlänge för en veckas peace and love, vi kanske ses där! Säg hej då. Puss

TUTORIAL; TRIXA EGEN HÅRDOUNT!

Jag har aldrig förstått hur det funkar men hårdounuts men sen såg jag en film på denna blogg och blev peppad! För det är fint och framförallt praktiskt för det är enkelt och bekvämt och håret är inte i ansiktet och man är snygg samtidigt = winwin. Så jag gjorde en egen helt enkelt för jag orkade inte köpa en från glitter som säkert ändå kostar typ 70 spänn. Jag gjorde en ful beksrivning med min webcamb också!
1, ta en tjocksocka typ, inte stickad
2, klipp av den där den övergår från vad till fot
3, snurra ihop den till en tjocksocksdounut! Tjock med ett hål i mitten alltså.
4, gör en hög hästsvans, och stick in håret i bullen
5, dra allt hår över bullen och fördela det relativt jämnt
6, dra en hårsnodd över alltihop, två eller tre varv så att den dras ihop ordentligt
7, fäst alla lösa hårslingor runt hårknuten med vanliga hårnålar
8, klart och fint!

AMANDA PACKAR FESTIVALVÄSKA!!!


KANSKE VAR DET ETT MOLN

Jag har förresten också efter långt och länge hittat ett par blåjeans! Som passar! Jag tror jag har varit tre fyra omgångar på weekday i stockholm och gbg sedan mina gamla började gå sönder, har fått hjälp av massa olika biträden där, men jag har ändå inte hittat ett par jeans som når upp till mina kriterier. Stuprör, höga i midjan, tighta hela vägen, inga konstigheter. Men tydligen tycker weekday och cheap monday det. Dessa hittade jag nämligen på Monki! 300 spänn.
Ps, självklart måste man lyssna på denna låt samtidigt!

OCH PACKNINGEN FYLLS PÅ...

Lite annat jag köpte till min peace&love-packning;
1, sminkservetter som man har istället för sminkborttagningsmedel! Gud så smart och smidigt
2, torrshampoo för brunetter. Jag provade det tidigare idag och shit vad det var bra! Tipstips. Kostar runt en femtilapp plus en tia på Åhléns men finns säkert på fler ställen.

19 JUNI, 2011

Igår åkte jag in till stan för att inhandla lite grejer jag behövde till peace and love! DET ÄR OM EN VECKA KAN NI FATTA DET?!!!! Jag är hur peppad som helst. Jag köpte iallafall lite sånt där stort och bylsigt svalt som nog kommer att behövas eftersom det alltid är runt trettio grader på peace! Linnet är från gina tricots rea, fick det för femtio spänn, och shortskjolen är från monkis rea för ungefär lika mycket.
Jag åkte också en sväng till myrorna, åt himmelsk pestomacka ensam i parken med Humorhimlen i p3 som enda sällskap. Sedan vände jag mitt sikte mot marieberg och åkte hem till en bekant för att gemonlida en natt med fyra tonårkillar och en massa film. (Vi hade det grymt kul såklart!) Det roliga är att killarna är alla sådana som jag umgåtts med mer eller mindre mycket med för kanske tre år sedan men inte träffat på allt bra länge nu. Sånt gillar jag! Det fina var att dom var exakt likadana.

SAKER ATT GÖRA EN AVSLUTNINGSDAG

Efter vår avslutning var vi några som gick ner mot stan för att sitta i parken, lyssna på den dåliga musiken och läsa dom ännu sämre vitsarna på studentflaken som körde runt centrum, dricka smoothie och äta pommes. Sen åkte vi till en lägenhet i centrum och jag fick håret klippt några centimeter (det är nu inte lika äckelslitet längre!) Folk kom och gick vi somnade i solen med en mjuk katt som bumsade runt, drack te, tog det lugnt. Bästa början på lovet nånsin.
Framåt kvällen åkte vi upp mot Haga för att proviantera nödvändigheter som korv, plopp och fanta citron och sedan begav vi oss med en massa andra mot den på kallade dödmansudde där kvällen och delar av natten skulle spenderas! Bra jäkla dag.

HAIKU OM POETEN OCH FRÖKEN ROS

har gått ut tvåan
poeten och fröken ros
äntligen fria
Min klasskompis Tim skrev en fin sommarhaiku om oss! Tim går alltiså i min klass, en av två killar allt som allt och en av de roligaste och bästa jag vet!

SKOLAVSLUTNING!

Klänningen jag hade på mig är sydd av mig för Aagard Design, bältet second hand och en sjal som är mammas
Igår slutade jag mitt andra år i gymnasiet! Mer eller mindre champagnepåverkade treor, studentfotografering utanför skolan, stiliga herrar i kostymer och min fina fina klass! Nu har jag bara ett år kvar men jag kan gott säga att jag är lite glad över att inte behöva ta studenten iår. Men tomt blir det nästa år utan teatertreorna och alla andra klasser. För då är vi äldst! Hoppas ni hade en asfin avslutning, kram!

15 JUNI, 2011

Imorgon får jag mitt sista sommarlov någonsin.

SÅG UT SÅHÄR FÖR ETT TAG SEDAN


INVASIONEN @ PICKNICKFESTIVALEN


AAGARD DESIGN I MEDIA OMGÅNG 2!

Det här borde jag ha visat er tidigare för det är ganksa gammalt, menmen. En artikel om den alternativa modevsisningen jag deltog i slutet av förra månaden som publicerades i en kulturtidning från Umeå. En liten liten bild fick dom in på mina grymma tjejer, och en friskriven textsnutt samt inforuta!
"Med sin praktiskt inriktade retrostil lyckas Aagard Design med konststycket att vara avvikande bland de annorlunda, något som int görs i en handvändning skall sägas" Det skrev killen om mig helt utanför den text jag själv skickat in till tidningen! Blir så himla glad. Tack!

AAGARD DESIGN I MEDIA!

Umeå har gett ut en kalender för 2011, och titta vem som är på oktober månad? Mina fina tjejer! Jag hade ingen aning om att jag var med utan fick reda på det genom en slump. Men visst är det fint? <3

9 JUNI, 2011

Idag hoppade jag över mina lekioner och ligger i solen och äter jordgubbar och panikpluggar alla saker som ska vara klara innan jag slutar nästa vecka. Imorgon åker jag iväg och är borta hela helgen i Kaspers stuga, det ska bli så grymt skönt. Här uppe i Umeå kommer vi uppemot trettio grader i helgen så en vistelse i en stuga på en ö i en sjö kommer att bli perfekt! Hoppas att ni göra något ni tycker om också och inte smälter bort helt.
Förresten, tack för era kommentarer om detta inlägg! Jag förstår verkligen vad ni menar med att det känns konstigt att kommentera mer privata inlägg och så. Men bara så att ni vet så blir jag ju såklart jätteglad när ni säger något. Jag vill ju att min blogg ska ge er något, och det är så fint att höra vad det är! Själv kommenterar jag nästan aldrig bloggar så jag ska inte klaga på er haha! Kramar

BILLIE THE VISION AND THE DANCERS


PICKNICKFESTIVALEN I Ö-VIK!

Igår åkte jag och en massa vänner till ö-vik för att gå på picknickfestival! 400 kronor fattigare men massor med påsar god mat rikare satte vi oss på filtar i en park och spenderade dagen med att intervalläta, halvlyssna på lokala band, spela volleyboll och titta på skejtarkillar. Vi hade en löjligt nice dag som verkligen var sådär "första riktiga sommardagen" När det gick mot kväll satte vi oss närmare scenen och såg Invasionen som är ett grymt punkband från umeå, och såklart Billie the vision. Men det ska jag visa er lite mer av senare! Världens bästa dag iallafall.

EN MÅNDAGSEFTERMIDDAG

en bra eftermiddag.

05 JUNI, 2011

klänning ur mammas garderob, ursprungligen Indiskan // bälte från loppis
Jag har en ny (gammal) klänning jag haffat ur mammas garderob. Jag känner mig som cleopatra i den för jag är så sjukt ovan vid långklänningar! Vet inte riktigt vad jag tycker om det, alltså långklänningar generellt. Skön är den iallfall, nått så gudomligt skön mmmm. Jag ser iallafall hipp ut i den nu när det är så inne med långa grejer, hoho!
Förresten, ni har blivit så dåliga på att kommentera! är jag så tråkig nu för tiden? <3 En grej jag tänk på är att eftersom jag förr skrev mycket (iallafall mer) om kläder och utseende och så, fick jag såklart bara kommentarer rörande sånt. Nu ligger alla ni bevakare kvar och spanar, jag ser iallafall att ni inte försvinner från bloglovin! Men kommentarerna försvinner mer och mer. Jag undrar om det är för att bloggläsare inte riktigt vet hur dom ska förhålla sig till inlägg som inte handlar om ytlighet haha. Nä men jag vill inte tvinga nån att kommentera men det vore kul om ni delar mer er lite av vad ni tänker! Puss

04 JUNI, 2011 (grymma helgplaner och så)



Vet ni vad jag ska göra på måndag? Se ett band som varit ett av mina favoritband i mer än tre år. Som nästan aldrig spelar någonstans och som jag nästan gett upp hoppet om att se. Men nu, på picnickfestivalen i ö-vik av alla ställen, så spelar billie the vision and the dancers. I ö-vik! Så dit ska jag alltså, gud så himla bra det kommer bli!!! Enda problemet jag har nu är att jag inte har någonstans alls att sova och det går inga nattbussar hem till Umeå för mig. Men det spelar ingen roll, jag kan sova på asfalten om det är så. Förresten, är det någon av er som ska dit och titta så säg hej till mig!

Just nu sitter jag och äter popcorn och nektariner hos min kompis Alex och snart ska vi iväg ut i skogen och gå på hemmafest, ciao!

2 JUNI, 2011 [det är lov och jag har tråkigt]


ÄNNU ETT NYTT HÅRPROBLEM, ÅTERIGEN

Idag är det min första lovdag, fast jag är hemma och stresspluggar till alla slutprov och sista-minutenuppgifter. Igår köpte jag en mörkbrun hårfärg också, och har nu färgat om mitt äckliga orangebruna hår. Såklart (som alltid när jag gör något med mitt hår) så blev det såklart fel, denna gång för mörkt! Men det är ändå bättre än det tidigare för nu är det inte rött längre! Men mörkt, det blev det tyvärr.

Just nu sitter jag med en inkletad halv burk hårinpackning för att få det att bli en aning ljusare. Nån av er kanske har något bra tips på hur man drar ut hårfärg ur håret lite snabbare?


AVSKAVDA BRUNA SANDALETTER

Dom här har jag ju helt glömt att visa om jag på! Mina nya avskavda sandaler jag köpte på Humana i Lund när jag var där för några veckor sedan. Jag har länge funderat på något i den här stilen, ni vet dom där hippa som säljs överallt just nu, hm har ett par, åhlens också. Dock så har jag ju en grej att jag ogillar att köpa kläder och skor från stora kedjor som jag vet att många andra också köper, jag tycker det känns skumt att ha likadana kläder som andra! Butiker som H&M, monki, ja alla dom där ställena har ofta plagg i utstickande mönster där man verkligen SER att det DÄR kommer ifrån MONKI och åtta av mina kompisar har samma tröja fast kanske i nån annan färg. Nä men jag hoppas att ni fattar. Så, allts, jag blev glad när jag hittade dessa second hand! Det var det jag ville komma till. Runt 150 fick jag ge tror jag.
(Dom här ska jag använda när jag dragit mig ut ur min fas av oknutna converse och mjukiskläder. Jag jobbar på det)