Tali Zorah Vas Normandy

 
Och så äntligen blev hon klar! Fem månaders dagligt arbete, och jag är galet nöjd faktiskt. Fotat har bästa Joakim Reimer gjort! Kommer bli tomt utan Tali nu, frågar är bara vad nästa projekt blir!!!!

25 mars, 2013

Alltså jag börjar bli jätteresfebrig nu. Har i flera veckor bara hunnit med att tänka på arbetsprover, öroninflammation och sömnad och så plötsligt blev jag frisk, alla plagg är fotograferade och imorse insåg jag att helvete, vi åker om sju dar. Den här tiden sitter vi i ett flygplan över kina eller någoting. UUhghhfjk. Saker som kan gå fel hitills;
- mitt pass försvinner
- att vi inte kommer palla bo ihop sådär länge (STOR CHANS)
- att japan suger???? TROLIGEN INTE MEN
 
Vill bara vara framme och ba andas.

Aagard Design, våren 2013

 
Tänkte att ni kunde få kika lite på bilderna jag tog häromdagen! Kläderna ska visas på vår slututställning den 27 april men ni från Umeå kommer ju ändå inte se det, så här har ni. (Det här är bara några av det som kommer att visas på visningern dock.) Tycker att det blev riktigt fett faktiskt, enkelt och rent sådär. Plus, är inte Jennifer världens sötaste? Gulle.
 
Modell: Jennifer Liljeberg
Fotograf: Josefine Bäckström // www.josefinebackstrom.com

12 mars, 2013

+ Plötsligt blev det bara knappa tre veckor kvar tills avgång, vad hände med tiden?? Intensivläser hur man ska bete sig på tunnelbanan, vilket håll man lägger sina ätpinnar och när man ska ta av sig skorna
+ En intensiv vecka tills fotograferingen av alla plagg till arbetsproverna och av Talis dräkt
+ Har jagat rektorn på Tillskärarakademin tre dagar nu utan lycka
+ BÖRJAT PACKA!! SKRIVER UT BILJETTER!! FIXAR DUBBLA KONTOKORT
+ Imorgon åker jag och Jennifer mot Västervik för den sista shoppingen innan resan
+ Är i stort jävla behov av att hänga med nån jag känner och tycker om. Plz.
 

Mars x 4

 
I mars 2009 var jag 15 år, gick i nian på hammarskolan i vännäs och var alldeles uppfylld av alla mina nya bästa finaste vänner jag hade fått i Umeå. Jag hängde mycket med Albin, och gick på anarkistcafé kalabalik för att försöka vara cool. Vi hängde på världens fetaste Mias som inte finns längre, dit man alltid gick för att snylta pommes av någon man var bekant med. Hängde mest med Dennis, Arvid, Sofia, Henrik och så började jag och Karre hänga på riktigt för första gången. ALLTSÅ PÅ TAL, HUR LITEN KARREKARRE PÅ DESSA BILDER, JESUS. 2009 var ett fett nostalgiår och mmmh bäst.
 
 
I mars 2010 var jag tillsammas med petter, loppisshoppade och så hade vi ettornas projekt på midgård. Jag spelade skvallertant och mmm det ägde. Hade kort svart knivskarp page också, den du!
 
 
Mars 2011 var mycket outfitbilder, var taggad på att få en större blogg, njöt av att gå på gymnasiet. Började hänga med Jessica och Jenny lite mer, och så skötte vi ljuset under ettornas projekt! Så jävla kul och vi fick parta till det med glitter och disco och allting. MMmmm. Var mycket hos Petter och marihem och så hängde Kasper hemma hos mig! Sen började saker bli skakiga och en jobbig jävla vår började.
 

Förra årets mars var BÄST för vi hade premiär av En vampyrhistoria, jag hängde allra mest i skolan och var utöverdet jävligt snygg denna månad. Började umgås med Isak lite mer, och åkte till Linköping och hälsade på Benjamin. Men var mest så jävla glad för att det snart var sommar och att han snart skulle flytta hem.
 
Slutsats: MARS ÄR FAN EN ASBRA MÅNAD mer sånt
 

3 mars, 2013

 
+ Råkar färga håret emo-svart, går i klippningstankar.
+ Saknar han den där i barca som jag VISST TÄNKER LÄGGA ONÖDIGA PENGAR PÅ och köpa en lagomt dyr flygbiljett till i maj. Barcabarcabarca!!!
+ Köpt på mig ett stort lager med alla möjliga spackel/grundfärger/fogmassa etc. för att någon jävla gång bli klar med Talis hjälm!!! Isak köpte LED-lampor och sladdar till mig så nu kanske jag får till lite laserljus sådär också.
+ Antal veckor tills arbetsproverna ska vara fotade/framkallade/monterade/skickade: 4st!!!!
+ Antal dagar tills jag får glutta på skolflickor i tokyo: 27

Det där med folkhögskola

 
Mm, funderar över det här med att göra det jag har gjort i nästan ett år nu.
 
Bra saker med folkis:
 
- Om man tycker att sociala grejer är svårt så blir man som automatiskt tränad på folkis. Man blir tvingad till att träffa människor man inte känner, tvingad till att prata och hänga och umgås och vara trevlig. OBS mycket bra övning om man tycker att trevlighet generellt är svårt!!!
 
- Man får tid till att koncentrerat jobba, varje dag, från morgon till kväll. Om man har diciplinen att schemalägga sig själv kan man komma sjukt långt, om man inte har det är det dock lätt att skabba ihop.
 
- Man får tid till sig själv. Nä ursh det lät lite väl mindfulness-aktigt, men ja, man får iaf tid till att tex. träna regelbundet/skapa lite bra rutiner/ha egentid man inte har om man bor hemma eller med sin kille/sånt där
 
- Man får tillgång till enorma mängder material/maskiner/kunskap som hjälper en att bli bättre. Jag har tex. blivit kär i industrioverlocken vi har här i ateljen, damn vad snabbt och smidigt det går. 
 
- Folkis är en bra mellangrej, innan man flyttar hemifrån på riktigt och skaffar lägenhet i en ny stad, helt egen ekonomi, helt eget liv. Rätt skönt, speciellt om man som jag kommer direkt efter gymnasiet.
 
- Man får tillgång till feta material/maskiner/kunskap som är svår eller dyr att få på annat sätt
 
Dåliga saker med folkis:
 
- Det kostar jobbigt mycket. Speciellt om man läser något estetiskt som sömnad för då tillkommer huur mycket som helst i materialkostnad. Jag betalar ca 6000kr/m. Om man desutom är under 20 får man inte heller CSN-lån tjoho.
 
- Man är aldrig helt ensam eftersom att det är folk överallt, man hör alltid någon spela musik eller prata eller ligga eller what so ever. Det är alltid någon som snackar med en eller spelar kass musik från rixfm.
 
- Man är samtidigt rätt ensam också, eftersom att man inte har några truly vänner och det tar tid att skaffa det i en helt ny grupp med människor
 
- Man tappar en del kontakt med folk hemma. Tror att det är en rätt naturlig grej men såklart tråkigt och jobbigt också.
 
- Man kan ha oturen att hamna med folk man inte alls har lust att hänga med. Bara det liksom. Det jag saknar mest här nere är att inte ha en bästa vän jag kan åka hem till och vara halvskabbig och ligga i en soffa och titta på film och äta godis. Så himla vanlig grej men man saknar det mer än allt när man inte har det nära.
 
MEN:
 
- Alla borde ändå göra det. Bara för att prova och lära sig saker och tvingas till att prata om saker man annars inte skulle ha valt att prata om, bara för att jobba jävel för att sen kunna göra vad man egentligen vill. Det är så himla värt det.