FEMINISM OCH KÄRNFAMILJ

Jag hörde en grej på radion häromdagen.
Det pratades om hur ungdomar just nu drömmer mer om svenssonliv och kärnfamiljer än att bli kändiasar och stormrika, och det är så fint tycker jag! Det jag drömmer om mest är just att få gifta mig, skaffa ett eller två barn och ett fint hus och katter. Leva vardagsliv. Laga middag till min familj, lära mina döttrar hur man bakar bullar.

Jag tycker att feminism är skitviktigt, det gör jag absolut. Vi borde direkt nu idag fixa alla orättvisor könen emellan etc. etc. DOCK så tycker jag att många nuförtiden har blivit lite extrema och överanalyserande.
Dom som tycker att det är fruktansvärt hemskt att vilja ta hand om sin familj och sin man. Att det inte är okej att tycka om när ens man försvarar en. Jag tycker att om MAN SJÄLV känner sig bekväm och säker i ett förhållande/tillstånd spelar förhållandet eller tillståndet ingen roll. Om man vill leva ultrafeministiskt så får man det, men då ska det vara lika självklart att man ska få leva i en steorotypisk kärnfamilj, OM MAN SJÄLV KÄNNER ATT DET ÄR DET BÄSTA FÖR EN. INTE ATT MAN GÖR DET FÖR ATT MAN BLIR NERTRYCKT AV SIN MAN ELLER PÅVERKAD AV SAMHÄLLET PÅ ETT PISSIGT SÄTT.
Jag vet, det finns ju kanske inte så många av det här slaget, men det finns! Och jag tycker inte att det är okej, lite inte okej som det är att tycka att män ska ha mer lön än kvinnor och att hela samhället ska fortsätta ha samma uppdelning som den har nu. Slutpunkt.

(Jag hoppas ni förstår ironin i bilden osv. Detta är ej vad jag förespråkar)


UPPDATERING ANG. PRISER

Jag har förstått att många har tyckt att det är lite klurigt med priser och sånt på hemsidan, så nu är det fixat! Jag har dock inte kunnat skriva ut alla priser eftersom det beror på om jag har en tygbeställning på gång från tyskland, om jag köper det lokalt här i Umeå eller om tyget helt enkelt inte finns inne längre.
ALLA plagg som ni ser på sidan kan man beställa med annat sorts tyg eller färg.
Nu är de flesta priserna  och tyginformationen uppe på sidan iallafall, check it out!

26.10.10

Idag hade jag genrep med min klass, träffade min pojkvän som hastigast som har varit ute i kylan i flera dagar och spelat in film, slutat tidigt, virkat 3/4 vante på bussen hem, bakat blåbärsmuffin och lyssnar just nu på detta.

AAGARD DESIGN I VK

Förra veckan ringde Vk (västerbottens kuriren till er som inte är härifrån) upp mig och frågade om jag var intresserad av att bli intervjuad inför visningen på fashionweek. Några dagar senare kom dom hem till mig och pratade och fotade en massa. Här är resultatet!

VISNINGSBILDER 4

En drös till, den här gången är det Marlene Bergmarks bilder!

SAKER JAG GILLAR

1, Fika. Fika är mitt liv, jag fikar hela tiden. Efter visningen igår åt jag lunch med Kasper och Henrik på Waynes, och vips sprätte 150 spänn iväg. Jag fattar inte hur en del prioriterar bort godfika och mysluncher, det är nog det jag spenderar mest pengar på varje månad.
2, Vakna på söndagsmornar med min pojkvän och äta frukost i sängen och titta på tvserier medans årets första vintersol lyser genom fönstret. Det bästa som finns.
3, Att ha mycket att göra. Jag älskar att klaga på att jag är stressad, och ofta är jag också det, alldeles för mycket. Men faktiskt så blir jag jobbigt rastlös om jag inte har planer under en dag, eller inte har något att se fram emot, planera, fokusera på. Jag antar att tiden nu efter visningen kommer att bli lite så, men jag hoppas att det fungerar.

VISNINGSBILDER 3

Lite knasbilder på frysande modeller och sistaminuten-fix i väntar på att det hela skulle börja! De med de stora håren och gröna sminket bakom oss är Brothers & Sisters.
Fotona är tagna av antingen min mamma eller min pojkvän.

VISNINGSBILDER 2

Dessa har Annika Båtsman tagit, henne hittar ni här!

VISNINGSBILDER 1

Jag kommer att ladda upp några inlägg med foton från visningen igår nu ikväll, enjoy!
De här är fotade av Christoffer Vikström
Här ser ni allihopa på en gång!
Fr. vänster; Kasper Irgens, Maja Carlsson, Nellie Jonsson, Evelina Fernerud, Jenny Lee Lantto

MODEVISNINGEN UNDER FASHION WKND

Sådär, nu är visningen avklarad! Det var rejält med folk och fotografer och det flöt på relativt fint även fast det var en aning dåligt organiserat. Tack till mina duktiga modeller också, som gjorde ett råbra jobb utan att ens hinna repetera det minsta! Jag hoppas att ni som var och tittar uppskattade visningen.
Till er som är intresserade av plaggen jag visade, två av dem är från min tidigare vårkollektion och de resterande är från min nyaste höstkollektion. I princip alla plagg går att beställa, besök min hemsida för mer info!
Ni som fotograferade, skicka gärna bilderna till mig! Om jag publicerar dom anger jag självklart namn och blogg (om ni vill) Kontakta mig på mandaros@hotmail.com eller aagarddesign@hotmail.com
Fotograf: Christoffer Vikström//ellirk.blogspot.com

HEMSIDAN!

Nu är min hemsida klar och publicerad förresten!
Klicka på bilden för att ta er dit, och ta en titt!

21.10.10

Sådär nu är allt nerpackat och klart! Förlåt att visningen och fashionwknd är det enda jag pratar om just nu, men det tar upp så mycket av min tid så jag har ingenting riktigt till övers för annat.
Jag hoppas att ni som bor i Umeå kommer och tittar!
Alltså: klockan 12:00, hela gågatan. Jag kommer att starta med mina modeller ungefär vid rådhustorget och avsluta vid café schmäck. Mina modeller är badass och jättesnygga, bara så att ni vet.
Förresten, ta er en till i morgondagens västerbottenskuriren!

SO HERE WE ARE NOW


EN HEMSIDA I ANTÅGANDE!

Här kommer fyra bilder från min omgång med Marlene!
Jag har suttit hela dagen idag och trilskats med hemsidan men imorgon hoppas jag på att kunna publicera den här. Det är så kul att ni är så intresserade av kläderna förresten!
Shopen kommer att komma igång ordentligt under nästa vecka också, men nu har jag mycket med visningen på lördag att fokusera mig på. Önska min lycka till!

OM BESTÄLLNINGAR OCH SÅ

Jag fick en fråga idag om jag tar beställningar på plagg, som tex. denna tshirt.
Jag har inte varit så tydlig med sånt här på afterglow antar jag, eftersom jag just nu håller på att bygga en hemsida enbart för det men ja, det gör jag!
Det är bara att skicka iväg ett mail till mig på aagarddesign@hotmail.com
Jag syr upp plagg efter önskemål, men också plagg som ni tidigare har sett här på bloggen. Senare i veckan kommer min hemsida att publiceras och där kommer det finnas bilder på i stort sätt allt jag har sytt, både till visningar och för privat bruk. Priserna varierar, men jag tar alltid betalt för materialkostnad. Sedan beror det på hur avancerat plagget är och hur lång tid det tar för mig att sy upp. Priser är alltså rätt svävande och jag pratar mycker hellre personligen med er som vill beställa om hur mycket det kommer att kosta.
Kul att ni är intresserade!

LITE PAUSANDE

Jag har inte så mycket motivation till att blogga just nu, jag mår lite knepigt och obalanserat.
Behöver reda upp saker innan jag riktigt kan visa upp mig på internet. Så jag pausar lite ett tag tror jag, inte för att jag brukar blogga speciellt ofta, men ändå. Tills jag får tillbaka intresset.

16.10.10

Intensiv helg står i antågande, jag startar upp med timmar i sängen med pojkvän och house.
Hela dagen igår höll jag på och mixtra med att få min hemsida att koppla upp sig till domännamnet .se men gud åh jag orkar inte med internet och hemsidor utan riktig information. Nå, det borde fixa sig, snart.
Snart ska jag ta bussen hem till mig och plugga/sy/jobba resten av helgen.
En annan grej som är jobbig;
jag har hållit på att maila en massa frågor till organisatören för visningen under fashion wknd (eftersom infomailet vi fick inte innehåll mycket) men jag har fortfarande inte fått några ordentliga svar.
Är stressad för det är en massa saker jag inte kan planera än fören jag fått svar!
Bjuder er på lite inspiration istället.

LITE INFO OM UMEÅ FASHION WEEKEND!

Sådär, NU ÄNTLIGEN så har det mesta jobbiga jag haft de senaste dagarna fixat upp sig. Modellerna klara (har handplockat de snyggaste i hela umeå mhm), kläderna klara, en cape halvklar, torgvantar klara. Nu jävlar fashion wknd! Jag vet nästan inget om vad som ska hända under resten av modeveckan, men det blir nog kul. Kom bara och kika på mig och dom andra under modeparaden!
Datum: 23 oktober
Tid: 12:00
Plats: Gågatan i Umeå, från schmäck till kungspassagen!

UMEÅS FÖRSTA SNÖ!

Såhär glada var min klass efter att ha tittat på pedofilfilm på folkets hus.
Årets första snö, och vi friade med kinamatsbuffé.
Inte så bra outfit bild, men om någon undrar så är kappan från Monki (förra årets höstkollektion) kjolen är second hand, knästrumporna är från Åhléns och skorna är Vagabond.

DON´T TURN AROUND AGAIN, JUST GO GO

Tröja, kofta, halsduk & sammetsjacka second hand, skor från vagabond.
Nu till det stora, min kärlek de senaste dagarna. SAMMETSTLEGGINGS. MMMMMMMM säger jag bara har aldrig haft på mig något så skönt. Att jag köpte dem för 10 kronor gör det bara bättre.
Ni vet kanske att jag alltid varit anti legging, vilket jag är fortfarande. Dock så är detta typ leggings/byxor. Sådana som går ända ner och inte MITT PÅ VADEN URSH HU BLÄ.

12.10.10

Är jobbigt stressad inför visningen på fashionweek, nu känns det som om jag tagit mig alldeles för mycket vatten över huvudet. Jag har jäkligt trubbel med modeller, trubbel med tid, måste sy, måste virka klart, måste sy en sybeställning innan halloween, och kanske ännu en beställning. Så jäkla kul allt ihop men jag orkar inte.
Vill leva lugnt liv utan måsten.


HÖSTENS LISTAStilförebild: Nu levande eller historiska? Jag gillar Twiggy och Coco Chanel, och nuförtiden skulle jag gärna äga Hannah´s garderob.
Din stil i en mening: Secondhand-fynd blandat med nytt
Vilken är din favoritdesigner/favoritmärke? Jag äger själv inga riktigt stora märkesplagg, men jag gillar Zara, Weekday och Nakkna.
Vad inspireras du av i höst? Bloggar! Som alltid.
Vad tror du på inför hösten? Vadlång kjol med breda höga klackar, lårhöga strumpor och stickade detaljer.
Det bästa basplagget i höst? Svarta kraftiga kängor med klack
Färger i höst? Rött, svart och brynt
Skor eller väska? Skor. Alltid skor.
En ideal outfit i höst? De perfekta kängorna med klack, midjehög femtiotalskjol i någon kul färg, enkel blus och en stor mjuk grå kofta.
Do's and don'ts? Korta leggings, djurmönster, fransar och nitar. Do´s är roligare! Välklätt och flickigt, med fina detaljer. Kraftiga skor till lättare klänningar, och normalhöga vita strumpor.
Ditt senaste köp? Skor från Vagabond.
Tre saker på höstens önskelista? En perfekt lite varmare klänning, och ett par doctor martens.

KANSKE SKULLE NÅGOT SÅNT HÄR PASSA?

Källa


SPENDERAR HELGEN MED STUGVISTELSE


BEHIND THE SCENES

Lite behind the scenes-foton från fotograferingen!
Jag kommer att publicera det fullständiga resultatet till veckan, nu har jag inga som jag inte tagit själv.
saker jag är ikväll:
1, stressad över att jag kommer ha en visning (dock liten) om två veckor och är dum nog att börja planera nya saker att sy.
2, irriterad på x antal saker, urval: läxor, människor, bloggar, skoltrötthet, blogg.se.

MUSIKLISTANVAD LYSSNAR DU MEST PÅ JUST NU?

Jag lyssnar väldigt mycket på Bright Eyes, mest för att det är höst. Jag brukar lyssna på dom då.
Sen har jag återupptäckt Mogwai också, så det lyssnar jag på massor.
NÄMN EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN.
Vi, med Lasse Lindh. 
VILKEN ÄR VÄRLDENS MEST STÖRIGA LÅT?
Bumpy ride och sånt som folk i min klass lyssnar på utan hörlurar.
FAVORITBAND/ARTIST, OF ALL TIME?
Svårt. Thåström kanske.
DET HÄR LYSSNADE JAG PÅ NÄR JAG VAR TRETTON
Panic! At The Disco – Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off
DET HÄR LYSSNADE JAG PÅ NÄR JAG VAR FJORTON
Tokio Hotel – Rette Mich
DET HÄR LYSSNADE JAG PÅ NÄR JAG VAR FEMTON
Kent – Rödljus
DET HÄR LYSSNADE JAG PÅ NÄR JAG VAR SEXTON
Patrick Wolf – Augustine
BAND / ARTIST DU NYLIGEN UPPTÄCKT?
The sound of animal fighting
BÄSTA KVINNLIGA RÖST?
Regina Spektor och Edith Piaf
BÄSTA MANLIGA RÖST?
Ludvig Svartholm och Bill Kaulitz
VILKEN MUSIKSTIL LYSSNAR DU MEST PÅ?
Pop och indie, hehe jag är orginell.
VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL BLI GLAD?
Billie the visions låt A beautiful night in Oslo
VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL LUGNA NER DIG?
God is an astronaut
VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU HÅNGLAR?
When Streetlights Go Out eller Carla Bruni
VAD LYSSNAR DINA FÖRÄLDRAR PÅ?
Gemensamt lyssnar dom nog mest på Simon & Garfunkel. Pappa lyssnar på queen, och mamma på folkmusik av alla de slag. Mest från 
VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU LAGAR MAT?
Jag har Reginas skiva Far i cdspelaren i mitt kök, så det blir mycket sånt.
Och Glesbygd´ns låt Betong
SENASTE KONSERTEN?
Kent, på peace and love i somras
BÄSTA KONSERTEN?
Fever ray, på umeå open för två år sedan. Fantastiskt.
VEM ELLER VILKA LYSSNAR DU PÅ MEST JUST NU?
Kings of convenience och Bright eyes
HAR DU NÅGONSIN DEJTAT EN MUSIKER?
Alla som jag varit tillsammans med har mer eller mindre hållit på med musik faktiskt!
EN LÅT SOM DU KOPPLAR TILL DIN BÄSTA KJEJKOMPIS
Kings Of Leon – Use Somebody
EN LÅT SOM DU KOPPLAR TILL DIN BÄSTA KILLKOMPIS
Måste välja två personer, så;
The Knife – Girls' Night Out och Lars Winnerbäck – En svår och jobbig grej
EN LÅT SOM DU LYSSNAR PÅ NÄR DU ÅKER BUSS/TÅG
Explosions In The Sky – First Breath After Coma
VAD TYCKER DU OM KLASSISK MUSIK?
Bra, men jag lyssnar inte på det.
LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
Gärna Laleh´s låtar på persiska
DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
500 Days of Summer, absolut
SÄTT PÅ EN LÅT SOM AVSLUTAR DEN HÄR LISTAN FINT.
Den här tycker jag väldigt mycket om.

LJUSTEKNIK

Min första lektion på fredagar är en dubbeltimme ljusteknik, och idag tittade vi på liveframträdande i valhalla (min skolas stora konsertshall typ) och kollade ljussättning, lampor och sånt.
Det som var bra med lektionen var att konserterna vi tittade på framfördes av bland annat morissey, depeche mode och The knife. The knife var så. bra. åh. Varför har jag inte sett de live någon gång?
Förra årets Umeå open såg jag fever ray, och det var nog den bästa konserten jag varit på (även ljusmässigt om jag nu ska var skolduktig hoho) Ni som var där vet, annars är det svårt att förklara hur fantastiskt det var. Här är iallafall en video från när dom spelade i umeå, men det är inte den delen med röd laser ut över hela publiken.

UMEÅ FASHION WEEKEND I ANTÅGANDE

Åh jag fick nyss veta att jag ska medverka i Umeå Fashion weekend. Om två veckor! Med fyra modeller!!!!
Jag fick ett erbjudande efter förra visningen att vara med i en visning under modeveckan, men tackade nej då eftersom det hade varit så mycket stress inför vårvisningen under kulturnatta. Men nu är det lite mindre,
och jag är glad över att jag har sytt så mycket nytt på senaste tiden, jag skulle aldrig orka börja sy mer.
Nu gäller det bara oragnisering och planering, och kontaktande av modeller.
En av mina favvomodeller från förra visningen kan inte gå den dagen, så nu är jag ute efter en eller två nya!
Spänande men lite jobbigt.

BERÄTTA FÖR MIG OM DET ÄR SANT

Åh idag har varit en fin dag. Jag kom nyss hem från en jätterolig fotoshoot, och det gick mycket bättre och smidigare än jag trott! Jag är dödsglad över att mina modeller är ungefär världens duktigaste, och för att min fotograf Marlene var så himla hjälpsam. Tack!
Nu sitter jag ensam hemma hos min pojkvän och myser med katter och ska snart dricka chai. Det är en av de bästa grejerna jag vet, att vara ensam hemma hos min pojkvän och allmänt mysa. Jag gillar såklart när han är hemma också, men det är skönt att bara sega runt här i huset som efter ett och ett halv år nästan känns som mitt.
Bilderna från idag kommer ni inte få se på ett tag, så jag bjuder på lite från inspirationsmappen istället.

HOUSE´S HEAD

Har köpt 1 nytt orangerött läppstift, plus en halvny tröja som jag inte vet om jag visat. Fin är den, och second hand. Idag har jag repeterat maskteater, och nu ska jag titta på House.

LJUSBLÅTT

En grej till, för tio kronor på vännäs returloppis fick jag dom här ljusblå öronmuffarna!
Muffar är så fint, kom ihåg att jag letade sönder mig förra vintern efter ett par, och de var slut i hela Umeå.

TJUVKIK

Är dödstrött, men himla peppad inför imorgon. Ikväll har jag suttit och stress-sytt allt sista minuten arbete, och jag tror nog att allt ska vara klart. Grejen jag ska göra är alltså att få min förra kollektion + lite nysytt fotad. Av duktig fotograf, på snyggsnygga modeller. Om några dagar hoppas jag kunna visa lite av bilderna, men jag vet inte riktigt när de är klara och så. Nöj er med lite smygkikar istället.

NY DESIGN!

Gud vad jag har suttit och pillat med html-koder på sista tiden, är döless. Nöjd är jag iallafall det känns bra att byta ut det gamla. Höst =förändring osv.
Vad tycker ni?
Det är fortfarande en del grejer som inte är helt klara, som att en del länkar inte leder någon vart. Men i sinom tid så funkar nog allting som det ska.
Säg jättegärna till om ni hittar någon jobbig bugg någonstans också!

IT`S GOING ON

Tråkigt skolliv just nu, kommer snart tillbaka.