22 DECEMBER, 2011

Nu tar jag lov och åker ut till stugan ett tag! Här har ni en bild på min bästa klass, och en på mig och hur vi såg ut idag när vi körde en liten trailer för vårt kommande projekt under julavslutningen på Midgård. Hare bäst! God jul och allt sånt.

GLÖGGFEST EN LÖRDAGSKVÄLL


STILINSPIRATION JUST NU


MIN FAVORITANIME!

Jag fick ju en förfrågan för tusen år sedan om jag hade några animefavoriter så här kommer nu några av mina allra bästa serier och filmer! (Bättre sent än aldrig) Som ni kommer märka är jag en riktigt sucker för drama och romantik... Ni kan väl tipsa om några andra bra filmer eller serier? <3
Fruits Baskets
En anime som var en av de första serierna jag såg! Den är väldigt kort, bara 26 episoder, men perfekt och fantastisk på alla vis. Den här faller direkt in i genren drama/komedi och har den bästa mixen av karaktärer som finns. Åh jag blir alltid så löjligt glad när jag ser den!
Death Note
Mmm här kommer en till goding... En grymt story och en karaktär vid namn L som inte riktigt går att hålla ögonen ifrån om man är en tjej som jag! Finns också i oteknad version, som jag faktiskt gillar riktigt hårt. Lite monster, lite övernaturligt, lite killar. Allt som är bra.


Chobits
Handlar om vackra maskinflickor, vad mer kan man önska? Nä men Chobits är urgullig och roligt och fin och allt sånt men ändå på sina ställen väldigt hemsk och sorgligt. Och det finns ju inget sötare än Chii!


Elfen Lied
En av de sorgligaste och mest hjärtkramande serierna jag sett. Fett brutalt också. Inget sött här! Eller jo, och det är det som är hemskt.. Jag brukar inte gilla våldsanimes men Elfen Lied kan man verkligen inte ogilla. Underbart soundtrack också, namnam.


Spirited Away
Spirited Away har nog många av er sett även fast ni kanske inte är så insnöade på anime eftersom Spirited Away är en film och ingen animeserie. Regissören Miyasaki har gjort massor med annan grym film tillsammans med Studio Ghibli, och det här är väl den mest kända typ. Om andar, drakar och skumma typer och sånt! Även ett grymt soundtrack av Joe HisaishiGrave of the fireflies
Såååå sorglig och hemsk! Den handlar om två syskon under andra världkriget i japan och huuugugghhhhshh vad fin den är. GRINVARNING. Att den är självbiografisk gör den ju inte lättare precis.

Love Hina
Över till lite mer lättsamt! Love Hina är en anime om en kille som tar över ett badpensionat bebott enbart av galna tjejer med enorma bröst, och han är världens klumpigaste. Mycket kvinnorkropp som sagt. Hur kul som helst iallafall!

Whisper of the heart
Fin och mysig liten film av studio Ghibli! Mycket katter och sånt gillar ju jag. Väldigt skön stämning genom hela alltet. Gillar mycket!


Ponyo på klippan vid havet
Ännu en av Miyazakis filmer! En lite yngre och sötare en, om två femåriga barn, fiskar, och att vilja bli en riktigt människa. Galet fina miljöer och som vanligt, crazy karaktärer!
Voices of a distant star
Den här handlar om ett par som blir skiljda åt och om hur lång tid ett sms kan ta på sig att åka från yttre rymden till jorden. Jobbigt sorgligt, jobbigt fint.
Prefect blue
Den här är mest bara obehaglig men på välgjord och fängslande så att man älskar den ändå. Om våldtäckt, förföljelse och flickband typ.
Kakurenbo
En lien kortfilm om kurragömma. Hujja vad bra den är.
Final Fantasy - Advent Children
En totalt dataanimerad film baserad på tvspelet FF Vll, lite tacky och löjlig men så jäkla cool ändå. Sjukt episk slutstrid. Och såklart, en av de bästa filmkaraktärerna; Vincent Valentine. Alltså åh, vilken man det är. Största kärleken för Amanda, 13 år.

BÖRJAR ÄNDÅ FÅ UPP LITE STÄMNING NU


SAMMANFATTNING AV 2011 (JANUARI-MARS)

Januari började med ett nyårsfirande på teg och en jäkligt snygg sextiotalsklänning för min del. Jag blev avritad av Annika, sydde mycket på vårkollektionen och var rätt snygg en period. Jag blev avritad en andra gång, av Sara. Jag umgicks mycket med min klass, och började lära känna dom rätt bra. I slutet gjorde jag en ögonbrynstuoturial också!
I Februari åkte jag till Rom med min familj och hade en grymt skön vecka som verkligen behövdes sådär i slutet av vintern. Tyvärr så blev det lite annat när vi kom hem till Sverige igen, då min pappa plötsligt blev väldigt sjuk och låg på sjukhus under en period. Men när allt det där jobbiga var över, så var februari rätt bra! Jag fick ett favoritläppstift av min dåvarande pojkvän, myste med katter och tittade en hel massa på Arkiv X. Sedan blev det umefolks-dags och den sedvanliga rundan till subway för nattmackor infann sig. Såg en hög med bra musik och dansade mig sönder och samman tillsammans med Einar.
I Mars tillbringade jag många sena kvällar på skolan med att pilla på ljusbord och rikta lampor, min klass satte nämligen ljus på ettornas projekt. Vi satt i vårsolen ibland och mådde också. Jag var mycket hos min pojkvän och var med katterna, Kasper kom hem till mig en sväng, och så fick jag klart min syatelje hemma! Resten av månaden fikade jag typ bara, lyssnade på Imperiet och gjorde en guide om hur man syr in sina jeans.

PRODUKTIONSMÖTE OCH SÅ


Häromdagen hade jag och min klass vårt slutgiltiga produktionsmöte! Vi höll på i säkert sex timmar med att planera, fika, avbryta varandra och lyssna. Jäkligt bra var det, och nu när alla beslut är tagna får vi börja jobba på riktigt!!! Sista bilden får symbolisera min kväll hos Kasper som jag nu har likadana skor som. Har äntligen köpt mig ett par docs! Just nu sitter jag på biblioteket mittemot otroligt vackra Annika Norlin. Finfredag!

PÅ MINA HÄNDER IDAG


Dag 8 - Berätta om tre av dina favoritband

Alltså om vi ska prata om sådana band som jag älskade gränslöst och liksom youtubade varje dag när jag var typ 14 så är det här absolut topp tre;
Broder Daniel
Jag lyssnade som mest på bd vintern 08/09 tror jag, och det var verkligen en sånt där löjligt stark tonårsförälskelse. I somras fick jag se Henrik Berggren live och det var så himla himla bra. Det var skönt att få bli 15 år igen.
My Chemical Romance
Alltså, ja. Man var ju nästan tvungen att älska detta runt åren 07/08. Fortfarande ett av de band jag helst av allt vill se live innan jag dör! tyvärr är den nya musiken kass, men en gammal goding som Three Cheers For Sweet Revenge får fortfarande mitt inre att skrika liksom.
Tokio Hotel
Det här, det här är riktiga grejer! All min kärlek år 2008 gick till detta band, och såklart mest till frontmannen Bill Kaultiz. Gud, det var så mycket hat kring detta band då! Antingen skulle man HATA till 100% eller så älskade man allt och tog emot dem med öppna armar. Kan ju även tillägga att låtar som Rette Mich fortfarande får mig att rysa, och jag kan säkert hela Schrei-skivan utantill <3
Men, om vi ska prata om nutida band jag tycker om idag så är nog dessa i topp just nu!
Mogwai
Placebo
Joe Hisaishi (gör mycket av musiken till Hayao Miyazakis animefilmer)

FÅGELN SOM VRIDER UPP VÄRLDEN

Sydde mig en blus och kjol, och idag gör jag inte så mycket annat än att baka med mamma och läsa Fågeln som vrider upp världen.

TEATERTIPS!

Det visas så mycket grym teater just nu runt om i Sverige! Iväg och titta med er!

SCUM - manifestet
översättning (en fantastisk sådan) av Sara Stridsberg, och i regi av Erik Holmström

SCUM, Society For Cutting Up Men är ett radikalfeministiskt manifest skrivet av Valerie Solanas under sextio och sjuttiotalet, och var en av de första politiska texter jag verkligen föll pladask för. En sån fantastisk övertygelse, kraft och kvinna liksom! Läs jättegärna den svenska översättningen med tillhörande förord av Sara Stridsberg! Såhär säger Turteatern själv om uppsättningen;


"Turteatern och Counterforce Produktion/CP välkomnar er till en stunds avprogrammering. När manligheten har gjort hela världen till ett skitställe så skapar vi en plats för ohämmad vrede, kamplystnad och kärlek.
SCUM-Manifestet är en av litteraturhistoriens starkaste texter. Den är världsberömd, ökänd och ändå okänd. Den är hatad och älskad, ofta utan att ens ha blivit läst. För oss är den något vi inte kan komma undan. Den är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Den tillåter sig att vara hög och låg, möjlig och omöjlig.


Vår ”föreställning” är helt baserad på Valerie Solanas text och vi lämnar högaktningsfullt allt rotande i upphovskvinnans privatliv därhän. Helt enkelt med Solanas egna ord: det här är inte ”Stor konst”, ”Djupa grejer” eller ”Sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”.


Utan att förhäva oss kan vi lugnt säga att något liknande har du aldrig hört sägas om manlighet och mänsklighet. Det går inte att förklara mer. Kom bara."
Den Rätte
av Dennis Magnusson och i regi av Fredrik Evers

Helt enkelt en dramatisering av Låt den rätte komma in, det kan väl inte bli annat än asgrymt?

SKULLE INTE VARA ASFEL MED SOMMAR